[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Обласна премія імені Якова Паученка


Фон

1 липня 2010 року у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д.І.Чижевського відбулося відкриття V обласної виставки та нагородження лауреатів обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології, декоративно – прикладного мистецтва імені Якова Паученка.
Вручення премії традиційно відбулося в День архітектури України. Урочистості відкрила директор бібліотеки Олена Гаращенко, з вітальним словом до лауреатів звернулися, заступник голови обласної ради Яків Бондар, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Мездрін, голова Кіровоградського відділення Національної Спілки архітекторів України Юрій Пенязь та інші запрошені гості.

Обласна премія у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно – прикладного мистецтва імені Якова Паученка заснована Кіровоградською обласною радою в 2002 році (рішення Кіровоградської обласної ради від 31 травня 2002 року № 36).
Премія присуджується у трьох номінаціях – „Архітектура”, „Геральдика та вексилологія”, „Декоративно – прикладне мистецтво”.
Переможцям конкурсу на здобуття премії присвоюється звання „Лауреат обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології, декоративно – прикладного мистецтва імені Якова Паученка”, вручається диплом установленого зразка та грошова частина премії.

Лауреатами премії у 2009 році стали:

- у номінації „Архітектура” - Олійник Павло Павлович, головний архітектор проекту ВАТ „Проектно-вишукувальний інститут „Кіровоградагропроект” за розробку проекту житлового будинку по вул. Дзержинського, 56 у м. Кіровограді;

- у номінації „Геральдика та вексилологія” - Філімонов Володимир Сергійович - художник, за розробку символіки селищ Соколівка, Первозванівка, Обознівка;

- у номінації „Декоративно-прикладне мистецтво” Гончаренко Юрій Борисович – художник-живописець, що плідно працює в галузі декоративного мистецтва в оригінальній техніці. За творчий доробок останніх років, що розвиває засади декоративно-ужиткового мистецтва.

Віталій Кривенко, голова Кіровоградського обласного відділення Українського геральдичного товариства, висловив подяку за плідну співпрацю трьох творчих спілок з відділом мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського, завдяки чому проведено такий чудовий захід.

В експозиції виставки, яка працює у відділі мистецтв до 15 серпня, представлені кращі роботи місцевих архітекторів за останні роки та художньо оформлені зразки символіки населених пунктів Кіровоградської області, сувенірна продукція, виготовлена рекламними агентствами міста.

Привітання солістки Кіровоградської обласної філармонії Іванни Неділенко надало заходу святковості та піднесеності.


Фон


Фон

[ HOME ]

Обласна премія імені Якова Паученка
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2009 Webmaster: webmaster@library.kr.ua