[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Творча майстерня клаптикового шитва Ірини Кудревич


Фон

 

Творча майстерня клаптикового шитва Ірини Кудревич

 

Створювати милі речі своїми руками, підбирати тканини під той чи інший образ, набагато приємніше ніж купувати вже готові.

Так, 16 травня у відділі мистецтв всі бажаючі мали змогу приєднатися до заняття з печворку, яке вже неодноразово проводить відомий майстер клаптикового шитва Ірина Кудревич. На останніх майстер-класах Ірина Олександрівна познайомила дорослих та малих з цікавою японською технікою «боро».

Саме слово «боро» означає «обривки, ганчірки» і досить ясно говорить про суть подібної техніки: це одяг, що складається з численних зшитих один з одним ганчірок і клаптиків. Ця традиція походить з найбідніших верств японського населення, адже селяни не могли дозволити собі часто шити новий одяг. Вони працювали і відпочивали в одному і тому ж костюмі, який постійно доводилося зміцнювати і зашивати. Саме тому з'явилася естетика численних латочок і нашивок з різних тканин – використовували те, що було під рукою. З часом «боро» стало більше, ніж одягом і вийшло далеко за межі Японії і сьогодні є брендовою технікою сучасних відомих модельєрів.

Так, на занятті майстриня показала присутнім оригінальні аксесуари, зроблені власноруч в техніці «боро» (чохол для телефону, косметичка, сумочка) та навчила виготовляти ці речі. Спочатку учасники готували основу (20х25) з щільної тканини, підбирали клаптики, кольори, потім все це зшивали та нашивали не одним рядом швів на основу. Останнім елементом виготовлення було окантовування основи та пришиття блискавки. Ось, Вам і готова косметичка. «Боро» - ідеальна техніка для виготовлення прекрасних жіночих аксесуарів, які, при наявності фантазії можуть стати справжніми шедеврами. Звичайно, це клопітка і довга робота, але при бажанні та терпінні можливо все. Адже, річ, виготовлена власноруч є неповторною та ексклюзивною, такої в магазині не купиш. Це чудовий спосіб підкреслити свою індивідуальність.

Серія майстер-класів з печворку продовжується. Слідкуйте за анонсами відділу мистецтв на сайті бібліотеки.


Матеріал підготували І. Рєзнік, Т. Філіпова.

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Творча майстерня клаптикового шитва Ірини Кудревич
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua