[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон "Кіровоградщина повоєнна (1944-1948 рр.)"


Фон

Увага!
23 квітня о 15:00 запрошуємо кіровоградців та гостей міста до бібліотеки
на презентацію книги Івана Петренка „Кіровоградщина повоєнна (1944-1948 рр.)”


У пропонованій читачам документальній праці вперше висвітлено чимало невідомих сторінок з післявоєнного життя краю. Для цього використані майже винятково матеріали Державного архіву Кіровоградської області. Разом з цим в книзі присутні документи Кіровоградського обласного краєзнавчого музею, деяких тогочасних газет як обласного, так і районного рівнів, результати досліджень науковців Кіровоградщини, спогади очевидців тощо. Автор звертає увагу на самопожертву громади, яка у складний повоєнний період задля всенародної відбудови віддавала не тільки свої сили, здоров’я, майже всі засоби для існування, а й часто життя.

Захід відбувається в рамках регіональної ініціативи голови облдержадміністрації С.М. Ларіна „Історія рідного краю”.

Запрошуємо усіх, хто цікавиться сучасною літературою, зокрема про історію нашого краю до відділу краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського.

Вхід – вільний.
Адреса: вул. Велика Перспективна, 24

Біографічна довідка

ПЕТРЕНКО Іван Данилович народився 1 жовтня 1956 р. у с. Бовтишка на Кіровоградщині.

Краєзнавець, член Національної спілки краєзнавців України (2004), педагог. Заслужений працівник культури України (2008). Почесний член Національної спілки краєзнавців України (2009). Почесний краєзнавець Кіровоградщини (2008).

Закінчив Полтавський педагогічний інститут (1978). Працював учителем на Сумщині, у Тюмені, у школах Івангорода, Нової Осоти, Олександрівки. Відкрив і дослідив понад 20 археологічних поселень у районі, займався виявленням і нанесенням на карту давніх курганів, брав участь у створенні експозиції Олександрівського краєзнавчого музею та шкільних музеїв. Лауреат обласної краєзнавчої премії імені В. Ястребова (2007), премії Б. Кузика (2004). Автор багатьох краєзнавчих статей у місцевих газетах.



Фон


Фон

[ HOME ]

"Кіровоградщина повоєнна (1944-1948 рр.)"
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua