[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Сонячний годинник: Книга пілігрима»


Фон

В Кіровограді буде презентована книга сучасного пілігрима, якому в подорожах по Україні відкриваються історії «знайомих незнайомців»


25 жовтня о 16.30 в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбудеться презентація нової книги есеїстики Володимира Панченка «Сонячний годинник: Книга пілігрима». Організаторами відкриття є ОУНБ ім. Д. Чижевського і громадське об’єднання «Український клуб».

«Сонячний годинник» - це історико-культурологічні й літературні мандрівки автора різними куточками України у ті місця, де народилися або мешкали відомі постаті, які залишили свій слід у часі: Є. Чикаленко, М. Костомаров, І. Мазепа, Л. Костенко, А. Ахматова, Н. Кобринська та багато інших.

У літературознавця, мандрівника і дослідника Володимира Панченка в Кіровограді багато читачів. Адже його особисто знає багато людей, його книги люблять за насичений і легкий стиль, за ненав’язливу мудрість. Хоч минуло вже 10 років, як він живе в Києві, але кіровоградці відчувають його присутність у громадському і культурному житті міста, за яким він не просто стежить, а бере в ньому активну участь. Майже щороку по разу, а то й по два він виступає в «Українському клубі» з презентаціями своїх проектів. Ось і цього разу Володимир Євгенович обіцяв, як тільки вийде з друку його «Сонячний годинник», то перша презентація обов’язково пройде в Кіровограді. А трапиться це вже найближчої п’ятниці, 25 жовтня.

Тож чекаємо всіх бажаючих у залі гуманітарних наук обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського (ІІІ поверх)

Вхід – вільний.


Довідка.

«Сонячний годинник» – нова книга Володимира Панченка, який відкриває читачеві історії «знайомих незнайомців» із XVII-XXI століть. Їхні імена переважно відомі, проте чимало життєвих сюжетів і «зигзагів» доль залишаються прикритими пеленою часу. Двадцять чотири розповіді, вміщені в книзі, покликані максимально наблизити небайдужих читачів до тих місць, із якими й пов’язана неповторна драматургія життя людей, вартих уваги пам’ятливих нащадків. Матеріал книги збирався протягом багатьох років. Географія подорожей теж досить різноманітна – від Чернігівщини і Слобожанщини до Буковини. Кіровоградщині присвячено чотири розділи книги з 24-х, де описані Хутір Надія, Глодоси, Новомиргород, Єлисавет та інші міста і селища нашого краю. Відвідуючи той чи інший куточок України, В. Панченко фіксував побачене у записниках та на фотоапараті. А коли зрозумів, що все зібране потягне на окрему книжку, почав ретельно її готувати. В книзі, об’ємом у чотири сотні сторінок, автор намагається не лише розказати, а й показати нам усе ним побачене – у книзі вміщено понад 350 фотографій як сучасних, так і архівних. У ній, напевне, немає жодного згаданого об’єкта або факту без ілюстрації. Автор уважно вдивляється в те, що дісталося нащадкам, чи збереглися ті місця й будинки, де жили його герої, і чи жива пам'ять про їхнє перебування. Розповідь рухається від того, що є, до того, що було, коли вулицями ще ходили живі люди-легенди. У першу чергу автора цікавить історія людей. Це не просто мандрівки, а мандрівки-дослідження, в яких йдеться не лише про те, що можна побачити очима, а й про те, що вдалося відшукати в документах, щоденниках, архівах, спогадах тощо.

Книга вийшла у видавництві «Темпора» у 2013 році.


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«Сонячний годинник: Книга пілігрима»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua