[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Подорож до Єлисаветграда


Фон

Подорож до Єлисаветграда

У відділі мистецтв 13 липня відбулася зустріч з представниками християнської молодіжної організації Royal Rangers. Подорож Єлисаветом почалась з дослідження старовинної мапи міста 1845 року. Діти, опинившись у “машині часу”, дізналися багато цікавого про історію рідного краю, ким були, як жили єлисаветградці. Про історію виникнення фортеці святої Єлисавети, про традиції, легенди та перекази, які відтворили в своїх роботах учні художньої школи ім.О.Осмьоркіна.

   

Унікальний випадок, коли до музейних експонатів можна торкатися руками, приміряти плетені постоли, тримати в руках гарматні ядра, гайдамацьку сокиру, бити в старий вокзальний дзвін або читати “диктовку” єлисаветградського гімназиста. Окрему увагу привернула до себе колекція старовинних ключів від будинків і квартир, меблів і таємних скриньок. Цікавість викликало зібрання старовинних побутових речей та ремісничих інструментів. Рейнджери уявляли себе столярами, ковалями, чоботарями і навіть фортечними будівниками.

   

Наші гості дізнались про видатних земляків, які зробили свій внесок в світову культуру, науку; про 14 етносів, які населяли наш край і жили в злагоді та толерантності; що треба пишатися своєю “малою батьківщиною”, не менше, ніж інші наші співгромадяни пишаються своїми містами.

   

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Подорож до Єлисаветграда
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua