[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Творчий вечір поетеси Анни Баканової-Подурець


Фон

Творчий вечір поетеси Анни Баканової-Подурець

6 вересня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського відбувся концерт переможців міжнародного конкурсу “Світ сім'ї” і презентація нової книги «Вибране» поетеси, члена Спілки письменників Росії, лауреата літературних премій ім. А.Чехова, О. Грибоєдова, С.Єсеніна, лауреата Всеросійських конкурсів Анни Баканової-Подурець. Цей захід вартий особливої уваги, бо незважаючи на кордони, творча родина приїхала з далекої Москви, засвідчивши шанобливе ставлення до малої батьківщини, зазначила заступник директора Оксана Ткаченко, відкриваючи творчий вечір. Учасників презентації привітала і заступник директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Людмила Тищенко.

Концерт поетеси зібрав її друзів та шанувальників творчості. Сама Анна Григорівна зізналася, що дуже любить Україну, і саме тремтливо-ніжне почуття малої батьківщини народжує поетичні картини дитинства і юності.

Протягом усього вечора звучали вірші поетеси та пісні на її слова. В концерті взяли участь донька - Юлія Арапова, яка зачарувала запрошених колоратурним сопрано, виконавши арії із опер та оперет, романси, українські пісні.

Щедрими оплесками були нагороджені дитячі таланти: онук та онучка Анни Баканової-Подурець — Олег та Катя виконали пісні народів світу, а вихованці дитячого будинку «Барвінок» представили танцювальні композиції. Сміливо і по-чоловічому мужньо звучали музичні твори у виконанні баритона, лауреата музичних конкурсів і фестивалів України Юрія Жовни та актора Ігоря Кодеми.

 

Яскравим фінальним акордом творчого вечора стало вручення книжкових подарунків бібліотеці. Анна Баканова-Подурець, яка нині мешкає столиці сусідньої держави та підтримує зв’язки з Культурним центром України в Москві, на Арбаті; громадськими організаціями, закладами культури, українським земляцтвом, подарувала обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського цінні книги. Насамперед, це два унікальні видання Володимира Мельниченка «Богдан Ступка. Біографія», видана у 1012 році, і «Тарас Шевченко: «Друзі мої єдині (десять постатей у поетовому житті)», яка вийшла у 2013 році в Москві (до речі, творчий вечір став своєрідною презентацією цього видання). Гарний ілюстрований альбом «Украинские узоры Москвы» від регіональної громадської організації «Українці Москви» познайомить читача з мистецтвом, самобутньою культурою та історією українців у Москві. А також подарунок від Бібліотеки української літератури в Москві: два двотомники повного зібрань творів Григорія Сковороди.

Користувачі обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського щиро вдячні за ґрунтовні, яскраві, високополіграфічні видання, що стануть в нагоді і під час навчання, і для читання для душі.

Загалом задушевна атмосфера творчого вечора, гармонійне поєднання музики, пісні, поетичного слова, приємних відчуттів від зустрічі добрих друзів залишаться в пам’яті яскравим спомином.

Cвітлана Приймак

Фото: Олег Шрамко, Сергій Лазурський

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Творчий вечір поетеси Анни Баканової-Подурець
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua