[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «ПОГЛЯД -2012» збирає друзів!


Фон

«ПОГЛЯД -2012» збирає друзів!


7 грудня в ОУНБ ім. Д. Чижевського відбудеться презентація ХVI Міжнародної художньої фотовиставки «Погляд-2012», 8 грудня - фотопленер у дендропарку "Веселi Боковеньки"
Долинського району

У п’ятницю, 7-го грудня  о 13:00 в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського розпочнеться презентація ХVI Міжнародної художньої фотовиставки «Погляд-2012». Співорганізаторами виставки є ОУНБ ім. Д. Чижевського, Кіровоградська обласна організація Національної спілки фотохудожників України, фотоклуб «КОЛАЖ» та міжрегіональне об’єднання фотографів. Цього року в експозиції представлено 270 різножанрових фоторобіт 109 авторів, які пройшли конкурсний відбір. Це як уже знані фотомайстри, так і початківці з майже 20 областей України (Дніпродзержинськ, Краматорськ, Луганськ, Дніпропетровськ, Херсон, Ромни, Суми, Харків, Донецьк, Вінниця, Одеса, Кривий Ріг, Хмельницький, Полтава, Ужгород, Севастополь, Ялта тощо), та й навіть зі США, Ізраїлю і Росії.

  

Приємним подарунком усім гостям презентації стане концерт муніципального камерного оркестру «Концертіно» під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України Наталії Хілобокової.

  

В програмі відкриття відбудеться урочисте підписання угоди про соціальне партнерство між ОУНБ ім. Д. Чижевського, обласною організацією НСФХУ та керівником проекту «Моя квітуча Україна» Сергієм Зайцевим. А також вручення нагород учасникам.

О 15:00 родзинкою презентації, на численні замовлення, стане майстер-клас від Сергія Дубільєра (м. Дніпропетровськ), що неодмінно проходить з шаленим успіхом як серед професійних фотографів, так і фотоаматорів. На творчій зустрічі також буде представлено два слайд-фільми, створені Сергієм Гусарченком: звіт проведення циклу фотовиставок Сергія Зайцева «Моя квітуча Україна». Фільм перший «Всеукраїнський фотофестиваль «Кіровоградщина». Фільм другий «Як це було, або за кадром Всеукраїнського фотофестивалю Кіровоградщина, Фотопленер Розумівка-Миколаївка, серпень -2012».

Вхід на презентацію і майстер-клас – вільний!

Протягом дня гості фотофестивалю можуть познайомитися з історичними особливостями м. Кіровограда, побутом жителів міста.

8 грудня, в рамках фестивалю відбудеться традиційний фотопленер в одному з найбільш унікальних місць Кіровоградської області - дендропарку "Веселi Боковеньки" Долинського району. Організатори фотопленеру: Долинська районна рада, районне управління культури і туризму, дендропарк "Веселi Боковеньки". Територія парку дуже мальовнича і по праву вважається перлиною Кіровоградщини. Колекція дендропарку на сьогодні налічує близько 1000 видів дерев і чагарників. Тут зростає одне з найдавніших на Землі дерев - гінкго, залізне дерево, деревина якого тоне у воді, цегельне дерево, західний платан, завезений до України з Південної Америки в 1809 році. Можна тут зустріти і болотистий кипарис, унікальну породу горіхів, липи, кленів, тюльпанчик і навіть дуже рідкісні в нашій широті південноамериканські дерева.

У суботу рівно опівдні розпочнеться урочисте відкриття пленерної частини фотофестивалю. Гостей вітають художні колективи району, відбудеться виставка народно-ужиткового мистецтва та майстер-класи народних умільців з виготовлення різьблених "писанок" (плетені вироби з лози) та ін.

Протягом проведення пленеру (з 7 по 9 грудня) фотохудожники матимуть можливість познайомитися з прекрасними пейзажами, провести фотосесії українського одягу 18-19 століть, створити портретну галерею місцевого населення, дізнатися про побут трьох прилеглих до території дендропарку сіл, заснованих М.Давидовим. У вільний час від фотопоходів традиційно проводяться перегляди портфоліо і слайдфільми учасників пленеру з подальшим їх обговоренням.

За результатами фотопленеру буде проведено фотовиставку та видано фотоальбом з авторськими роботами учасників фотофестивалю (кожному авторові у подарунок - фотоальбом і слайдфільми).

Вартість участі у фотопленері - 150 гривень (проїзд, проживання, харчування). Заявки на участь у пленері приймаються через Сергія Гусарченка (тел. 0661578772, email: kollagekrd@yandex.ru), а також при реєстрації на фестивалі. Проживання в комфортних умовах безпосередньо на території дендропарку в 2,3-місних номерах з усіма зручностями. Організовано централізоване харчування і дієт-стіл.

Автор фотографій для анонсу - Сергій Зайцев

Довідка

Програма фотофестивалю „Погляд-2012”

Список учасників фотофестивалю „Погляд-2012”

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«ПОГЛЯД -2012» збирає друзів!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua