[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Фотофестиваль „Погляд- 2012”


Фон

Фотофестиваль „Погляд- 2012”


7 грудня в Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулося урочисте відкриття фотофестивалю „Погляд - 2012” презентацією ХVI Міжнародної фотовиставки художньої фотографії


За доброю традицією гостей і учасників фестивалю привітав міні-концертом муніципальной камерний оркестр «Концертіно» під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України Наталії Хілобокової.

   

Високохудожні фото і чудовий концерт створили ауру вишуканості, де гості й учасники презентації мали змогу насолодитися красою мистецтва. В експозиції представлено 271 різножанрова фоторобота 109 авторів, які пройшли конкурсний відбір. Це як уже знані фотомайстри, так і початківці з майже 20 областей України (Дніпродзержинськ, Краматорськ, Луганськ, Дніпропетровськ, Херсон, Ромни, Суми, Харків, Донецьк, Вінниця, Одеса, Кривий Ріг, Хмельницький, Полтава, Ужгород, Севастополь, Ялта тощо), а також зі США, Ізраїлю, Німеччини і Росії.

Співорганізаторами фотофестивалю виступили: ОУНБ ім. Д. Чижевського, Кіровоградська обласна організація Національної спілки фотохудожників України, фотоклуб «КОЛАЖ» та міжрегіональне об’єднання фотографів.

Відкрив свято і урочисто привітав присутніх заступник начальника управління культури і туризму ОДА, начальник відділу з питань розвитку туризму, музеїв та кадрової роботи управління культури і туризму ОДА Олег Бабенко.

Директор бібліотеки Олена Гаращенко та голова обласної організації Національної спілки фотохудожників України Володимир Мощинський підписали угоду про соціальне партнерство, яка визначає подальшу спільну діяльність щодо розвитку краєзнавства та фотомистецтва на Кіровоградщині.

   

Володимир Мощинський та член правління Таїса Антоненко урочисто вручили дипломи усім присутнім учасникам фотовиставки та нагородили каталогами фотовиставки „Погляд - 2012”.

Після вручення нагород учасникам фотовиставки дизайнер та фотожурналіст Артем Дубовик презентував новий авторський логотип фотовиставки «Погляд» та подарував його керівнику клубу „Колаж”, засновнику фотовиставки „Погляд” відповідальному секретарю обласної організації НСФХУ Сергію Гусарченку. Відтепер фотовиставка „Погляд” розширює коло учасників і має міжнародний формат, збирає друзів не тільки з усієї України, але й з близького та далекого зарубіжжя.

Масштабність та важливість заходу для розвитку фотомистецтва в регіоні відзначив у вітальному слові голова Національної спілки фотохудожників України Микола Іващенко, який вдруге відвідує Кіровоградщину цього року.

   

Програма фотофестивалю була дуже насиченою і різноманітною. Одразу після презентації фотовиставки у відділі мистецтв розпочалася творча зустріч, на який були представлені два слайд-фільми, створені Сергієм Гусарченком: звіт проведення циклу фотовиставок Сергія Зайцева «Моя квітуча Україна». Фільм перший «Всеукраїнський фотофестиваль «Кіровоградщина» та фільм другий «Як це було, або за кадром Всеукраїнського фотофестивалю Кіровоградщина, фотопленер Розумівка-Миколаївка, серпень -2012».

А родзинкою фотофестивалю став майстер-клас від фотографа, журналіста і викладача фотошколи, члена НСФХУ Сергія Дубільєра з м. Дніпропетровськ. Як і очікувалося, він пройшов з традиційним успіхом як серед професійних фотографів, так і фотоаматорів.

Наступного дня, 8 грудня, в одному з унікальних місць Кіровоградської області – мальовничому дендропарку «Веселi Боковеньки» Долинського району відбувся фотопленер, організаторами якого виступили голова Міжрегіонального об’єднання фотографів Сергій Зайцев, Долинська районна рада, Долинська районна державна адміністрація, керівництво дендропарку «Веселi Боковеньки». У суботу, рівно опівдні розпочалося урочисте відкриття пленерної частини фотофестивалю. Гостей привітали голова Долинської районної державної адміністрації Геннадій Вітряк та голова Долинської районної ради Григорій Данилюк, директор дендропарку Лідія Потачкчук. Заступник директора ОУНБ ім. Д. Чижевського Оксана Ткаченко і куратор проекту Сергій Зайцев представили гостям і учасникам фотопленеру проект «Моя квітуча Україна».

   

Фото Едуарда Странадко

Святкової атмосфери надали музичні виступи художніх колективів району, зокрема усім дуже сподобався виступ вокального ансамблю «Червона калина», гості мали змогу переглянути виставку народно-ужиткового мистецтва місцевих народних умільців.

Протягом двох днів фотохудожники познайомилися з прекрасними пейзажами, дізналися про побут трьох прилеглих до території дендропарку сіл, заснованих М.Давидовим, були спроби створити, навіть, портретну галерею місцевого населення. У вільний від фотопоходів час за традицією відбулися відеопокази портфоліо і слайдфільмів учасників пленеру з подальшим їх обговоренням.

За результатами фотопленеру буде проведено фотовиставку та видано фотоальбом з авторськими роботами учасників фотофестивалю.

Міжнародна художня фотовиставка «Погляд-2012» працює протягом місяця в холах І та ІІІ поверхів ОУНБ ім. Д. Чижевського, без перерви та вихідних, в режимі роботи бібліотеки.

Запрошуємо до перегляду.

Вхід - вільний.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Фотофестиваль „Погляд- 2012”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua