[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Польський культурний центр


Фон

4 травня у Польському культурному центрі, який працює при ОУНБ ім.Д.І.Чижевського, відбулася зустріч зі Збігневом Липинським — досвідченим вчителем польської мови, громадським діячем, ініціатором польсько-української взаємодії в галузі культури.

Саме завдяки активній участі пана Липинського в Україні та Польщі з початку 90-х років було здійснено багато спільних проектів, мистецьких заходів, фестивалів, культурних обмінів. Десятки молодих людей вдячні Збігневу Липинському як Вчителю, який відкрив для них багатство польської мови та допоміг реалізувати свій творчий потенціал. Співорганізаторами візиту Збігнева Липинського до Польського культурного центру виступили голова Товариства поляків Кіровоградщини “Полонія” Олександр Полячок та пані Лідія Бонковська, яка допомагає опанувати польську мову учням Кіровоградського колегіуму та слухачам мовних курсів Центру.

Змістом зустрічі стало обговорення можливих шляхів розширення співпраці кіровоградських закладів культури, національних товариств та громадських організацій з польськими партнерами та обмін досвідом реалізації спільних проектів. Саме тому приїзд Збігнева Липинського викликав неабияке зацікавлення з боку працівників культури, освіти, членів місцевої польської громади. Символічно, що зустріч відбулася у час, коли Республіка Польща урочисто відзначає 220-ту річницю Конституції держави, а Польський культурний центр, створений спільними зусиллями ОУНБ ім.Д.І.Чижевського та Товариства поляків Кіровоградщини “Полонія”, — свій перший день народження.

Тепла, дружня атмосфера зустрічі сприяла виникненню ідей нових проектів, зміцненню контактів між однодумцями по обидва боки кордону. Пан Збігнев також високо оцінив активність і змістовність діяльності Центру та був приємно вражений високим рівнем та розмаїттям напрямків роботи бібліотеки.



Фон


Фон

[ HOME ]

Польський культурний центр
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua