[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Фотоконкурс „Твої вірні друзі”


Фон

Положення про фотоконкурс

“Твої вірні друзі”


(Конкурс присвячений Всесвітньому Дню захисту тварин)


1. Загальні положення

1.1. Учасники конкурсу: Конкурс фотографій «Твої вірні друзі» проводиться для всіх бажаючих, хто захоплюється фотографією - як аматорів, так і професіоналів. Вік учасників не обмежується.
1.2. Організатор: Орхуський екологічний інформаційно-тренінговий центр, що діє при відділі економіки, виробництва та природничих наук КЗ “Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського” (м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24). Конкурс проводиться за підтримки Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області.
1.3. Мета конкурсу: Сприяти формуванню екологічно свідомого ставлення до світу природи і тварин як її частини, привернути увагу громадськості до проблем “братів наших менших”, сприяти вихованню відповідального, бережливого, чуйного ставлення до тварин, попередженню випадків жорстокого поводження з ними.
1.4. Місце та термін проведення: Конкурс триватиме з 25 липня по 10 жовтня 2012 року на базі Орхуського екологічного інформаційно-тренінгового центру (діє при відділі документів з питань економіки, виробництва та природничих наук обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24, ІІ поверх).

2. Номінації

Фотороботи повинні відповідати одній з наступних номінацій:
1. Домашні улюбленці.
2. Кумедні фото.
3. Діти природи (фото диких тварин).

3. Умови участі

3.1. Учасниками конкурсу можуть бути усі бажаючі.
3.2. Участь у конкурсі для всіх учасників - безкоштовна.
3.3. Фотороботи повинні відповідати тематиці номінацій.
3.4. Фотоколажі на конкурс не приймаються.
3.5. Учасники конкурсу зобов'язані надіслати у зазначені в Положенні терміни заповнену анкету (Додаток 1) та фотознімки, що відповідають тематиці номінацій конкурсу (п. 2) та технічним вимогам (п. 4).
3.6. Анкета може містити дані тільки про одну особу.
3.7. Кількість фоторобіт від одного учасника: до п’яти.

4. Технічні вимоги

4.1. Конкурсні фотороботи потрібно надавати в електронному або в друкованому вигляді (фотознімки мають бути якісно надруковані будь-яким фотографічним способом розміром 20x30 см). На зворотному боці фотознімків потрібно вказати таку інформацію:
4.1.1. Назва фотороботи
4.1.2. Номінація конкурсу (п.2)
4.1.3. П. І. Б. учасника конкурсу.
4.1.4. Порядковий номер фотороботи, якщо учасник подав більше одного знімка.
4.2. На розгляд журі будуть передані лише фотороботи, що відповідають наступним вимогам:
фотографії (скановані або зняті цифровою фотокамерою) у вигляді електронних файлів форматів jpg, tiff, jpeg (мінімальний дозвіл 300 dpi у випадку сканування фото) на носіях CD або DVD надсилаються Організатору звичайною, прискореною, кур'єрською поштою або електронною поштою за адресою: tex@library.kr.ua
4.3. Фотографія може бути як кольоровою, так і в чорно-білому виконанні. Фотороботи повинні бути без оформлення (без рамок, паспарту, надписів, дати тощо).
4.4. Надіслані носії не повинні містити жодної іншої інформації, крім файлів фоторобіт. На поверхні диску слід вказати: прізвище автора та порядкові номери робіт, що містяться на диску.

5. Процедура проведення конкурсу та оцінювання робіт

5.1. Переможці конкурсу нагороджуються дипломами та цінними подарунками.
5.2. Заохочувальними відзнаками для учасників конкурсу будуть слугувати:
5.2.1. Експозиція кращих фоторобіт та їх презентація в рамках фотовиставки “Твої вірні друзі”, яка діятиме протягом місяця після завершення конкурсу на базі Орхуського екологічного інформаційно-тренінгового центру.
5.2.2. Публікація фотовиставки на сайті бібліотеки в розділі Орхуського екологічного інформаційно-тренінгового центру.
5.3. Оцінка конкурсних фоторобіт буде проводитися у трьох тематичних номінаціях (п. 2).
5.4. Оцінку конкурсних фоторобіт буде здійснювати журі, членів якого обирає та запрошує Організатор.
5.5. У рамках кожної з трьох номінацій буде визначено по одному переможцю - автору робіт.
5.6. Переможці також будуть нагороджені призами Організатора та спонсорів конкурсу.
5.7. Кожна з конкурсних робіт може бути відзначена нагородою тільки один раз.
5.8. Журі визначить переможців та оголосить результати оцінки конкурсних робіт не пізніше 25 жовтня 2012 р.
5.9. Журі залишає за собою право не присуджувати нагороди окремих ступенів.
5.10. Рішення журі про присудження чи не присудження нагород остаточне і оскарженню не підлягає.

6. Оргкомітет конкурсу

6.1. Оргкомітет конкурсу (Додаток 2) - постійно діючий орган конкурсу, який організовує всю роботу конкурсу на всіх його етапах.
6.2. Функції оргкомітету конкурсу:
6.2.1. Забезпечення інформаційного висвітлення конкурсу на всіх його етапах.
6.2.2. Проведення реєстрації всіх робіт учасників.
6.2.3. Проведення незалежного оцінювання та визначення переможців конкурсу.
6.2.4. Оголошення переможців та нагородження їх цінними призами.
6.3. Для вирішення важливих організаційних та інших робочих питань оргкомітет конкурсу проводить засідання.
6.4. Оргкомітет залишає за собою право вносити зміни та доповнення до Положення.

7. Інші вимоги

7.1. Усі роботи мають бути оригінальними авторськими.
7.2. Анкета разом з фотознімками та конкурсними роботами на носіях (п. 4, п.п. 4.1.) повинні бути надіслані на адресу Організатора звичайною, прискореною, кур'єрською або електронною поштою. При відправці фоторобіт слід подбати про їх захист від пошкоджень під час пересилання (Організатор конкурсу не несе відповідальності за пошкодження та втрату робіт під час поштової пересилки на адресу Організатора).
7.3. Останній термін прийому робіт на конкурс — 10 жовтня 2012 р. включно. Слід врахувати це при поштовій відправці. Роботи, що надійдуть Організатору після цієї дати, розглядатися не будуть.
7.4. Положення про конкурс “Твої вірні друзі”, основні вимоги щодо участі в конкурсі, зразок анкети учасника можна знайти в Інтернеті на офіційному сайті обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського: http://library.kr.ua, розділ “Конкурс “Твої вірні друзі”.
7.5. На конкурс не приймаються фотографії, сюжет яких пропагує вживання алкогольних напоїв, тютюнопаління, насилля, демонструє жорстоке поводження з тваринами, а також фотографії непристойного змісту.
7.6. До фотографій можна додавати коментар автора (проза, вірш тощо).
7.7. Беручи участь у конкурсі, автори автоматично дають згоду на безплатне використання будь-коли їхніх фоторобіт у рекламних матеріалах, на web-сайті бібліотеки, при підготовці буклетів і книг. Авторські права зберігаються за учасником конкурсу - будь-яка публікація матеріалів проводиться з обов'язковим зазначенням автора роботи. Але автор роботи втрачає право на отримання матеріальної чи будь-якої іншої користі від подальшого використання його робіт.
7.8. Всі можливі суперечки з приводу Авторства, Авторських Прав і Права Власності на фотороботу, що бере участь у даному фотоконкурсі, з третіми особами відбуваються за рахунок сторони, що надала фотографію для участі у фотоконкурсі „Твої вірні друзі”.
7.9. Всю відповідальність за надання помилкової інформації з Авторських Прав і Прав Власності на надану роботу (роботи) несе особа, яка надала роботу (роботи).

8. Інформаційне забезпечення

8.1. Хід проведення конкурсу буде висвітлюватися на офіційному сайті обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського за адресою http://library.kr.ua, а також у засобах масової інформації.
8.2. Результати конкурсу, умови та терміни одержання нагород будуть оголошені в Інтернеті не пізніше 25 жовтня 2012 р. на сторінці http://library.kr.ua та надіслані електронною поштою кожному з учасників за вказаними ними адресами.

8.3. Адреса Організатора для надсилання робіт:
25006, Україна, м. Кіровоград,
вул. Велика Перспективна, 24,
КЗ “Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського”, відділ документів з питань економіки, виробництва та природничих наук.
Помітка на конверті - Фотоконкурс “Твої вірні друзі”.
Е-mail: tex@library.kr.ua
Координатор конкурсу: Аліна Осокіна (моб. тел. 0507044199)
Конкурсні роботи разом із заповненими анкетами учасників в електронному вигляді надсилати на електронну пошту: tex@library.kr.ua з обов'язковою поміткою "Фотоконкурс “Твої вірні друзі”, назвами номінації та автора фотороботи у темі листа (Фотоконкурс, "Назва", автор).

Додаток 1 (Анкета учасника конкурсу)

Додаток 2

Оргкомітет

фотоконкурсу „Твої вірні друзі”:

1. Оксана Ткаченко, заступник директора КЗ “Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського”.
2. Сергій Гусарченко, відповідальний секретар Кіровоградської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.
3. Аліна Осокіна, керівник Орхуського екологічного інформаційно-тренінгового центру.
4. Валентина Ткач, заступник начальника відділу державного моніторингу екологічних фондів, інформаційно-аналітичного забезпечення та зв’язків з громадськістю державного управління охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області.
5. Тетяна Кучерява, керівник Кіровоградської міської громадської організації захисту тварин “БІМ”.



Фон


Фон

[ HOME ]

Фотоконкурс „Твої вірні друзі”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua