[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Польський культурний центр



Фон

Увага - відкриття!

„Польський культурний центр” відкривається в Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського

29 квітня о 13:00 в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського відбудеться урочисте відкриття „Польського культурного центру”.

З об’єднанням поляків Кіровоградщини „Полонія”, нашими колегами із Вроцлава ми успішно співпрацюємо вже упродовж багатьох років і за цей період переконалися в тому, що ми є справді братніми народами, які мають багато спільного у традиціях і культурі, та й просто у людських стосунках.

Відкриття Польського культурного центру є ще одним свідченням розвитку взаєморозуміння, довіри, дружби та культурної співпраці між нашими народами, які є дуже близькими і стали ще ближчими після нещодавніх трагічних подій.

Мета Польського культурного центрусприяння ознайомленню громадськості з внутрішньою і зовнішньою політикою Республіки Польщі, суспільно-політичними та соціально-економічними перетвореннями у суспільстві, з історією, економікою, життям, культурою та традиціями польського народу.

Цей центр відкривається завдяки співпраці бібліотеки з громадською організацією - Об’єднанням поляків Кіровоградщини „Полонія”, яку вже багато років очолює пан Олександр Полячок.

Тепер ми матимемо центр польсько-української дружби, в якому будуть проходити найрізноманітніші культурно - мистецькі та інформаційні заходи, презентації, творчі зустрічі та інші цікаві культурні акції.

Демонструватимуться фільми про Польщу та обговорюватимуться польською мовою.

Також тут будуть працювати курси з вивчення польської мови для усіх бажаючих.

Члени об’єднання поляків Кіровоградщини „Полонія” зможуть частіше зустрічатися в цьому затишному залі для спілкування та вирішення різноманітних питань.

В центрі є поки що невеликий книжковий фонд, який надав пан Олександр, різні інформаційні матеріали, а також доступ до ресурсів Інтернет, який бібліотека надає відвідувачам безкоштовно.

В планах на майбутнє - активна проектна діяльність, яка сприятиме розвитку матеріально-технічної бази Центру, обладнання його сучасною електронною технікою і загалом розширення спектра діяльності.

На відкритті буде підписано Угоду про співпрацю між обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д.І.Чижевського та ОПК „Полонія”, яка офіційно визначає спільну діяльність в цьому напрямку.


[ HOME ]

Польський культурний центр
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua