[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Польський культурний центр



Фон

Увага! В бібліотеці відкрито Польський культурний центр

29 квітня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського було урочисто відкрито Польський культурний центр. Захід розпочала і привітала гостей Оксана Ткаченко, заступник директора з основної роботи. Цей Центр відкривається завдяки співпраці обласної універсальної наукової бібліотеки з громадською організацією - Об’єднанням поляків Кіровоградщини „Полонія”, яку вже багато років очолює Олександр Полячок.

Успіхів роботі Центру побажали отець Йосип, настоятель римо-католицької парафії Святого Духа у Кіровограді, Яцек Шиморек, вчитель польської мови Кіровоградського колегіуму, Володимир Мощинський, заступник генерального директора КОДТРК „Кіровоград” та члени „Полонії”.

Мета Польського культурного центру – сприяння ознайомленню громадськості з внутрішньою і зовнішньою політикою Республіки Польщі, суспільно-політичними та соціально-економічними перетвореннями у суспільстві, з історією, економікою, життям, культурою та традиціями польського народу.

Об’єднанням поляків Кіровоградщини „Полонія” в Центр передано книжковий фонд, значну частину якого складає художня література, література для дітей, зокрема дитячі енциклопедії, підручники та посібники з історії, географії, польської мови та ін. Всі книги високополіграфічні та багато ілюстровані, можуть задовольнити найрізноманітніші інформаційні потреби користувачів, які бажають більше дізнатися про польську культуру.

На відкритті Оксана Ткаченко та Олександр Полячок підписали Угоду про співпрацю між обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д.І.Чижевського та ОПК „Полонія”, яка офіційно визначає спільну діяльність у цьому напрямку.

Про інформаційні ресурси Польського культурного центру розповіла Тетяна Федорова, консультант Центру європейської інформації, більш детально зупинившись на огляді виставки, присвяченої Республіці Польща – „Польща – міст до Європи”.

На урочистому відкритті, зокрема, були присутні школярі Кіровоградського колегіуму, які вивчають польську мову, а літературно-музична композиція - виконання дітьми польських пісень - надала заходу зворушливості.

B Центрі будуть проходити найрізноманітніші культурно - мистецькі та інформаційні заходи, презентації, творчі зустрічі та інші цікаві культурні акції. Демонструватимуться фільми про Польщу та обговорюватимуться польською мовою. У Центрі працює комп’ютер, де можна отримати доступ до мережі Інтернет, який бібліотека надає користувачам безкоштовно.

Таким чином, відкриття Польського культурного Центру сприятиме поширенню знань і розуміння Польщі, та загалом розвитку толерантності суспільства.


[ HOME ]

Польський культурний центр
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua