[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Польський культурний центр



Фон

VII фестиваль польської культури та презентація Польського культурного центру

В Кіровограді 12 червня пройшов VII щорічний фестиваль польської культури. На свято завітали почесні гості – консули посольства Польща в Україні Дорота Дмуховська і Ян Здановскі. В програмі фестивалю був презентований Польський культурний центр, який нещодавно відкрився в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського, проведено концерти творів польских класиків музики і літератури. Також увечері в центральному дендропарку міста відбувся концерт польської пісні і танцю за участі творчих колективів з Києва і Житомира.

  

Як зазначила на зустрічі в бібліотеці консул Пані Дорота Дмуховська – вона уже не вперше в Кіровограді і в книгозбірні буває досить часто на різноманітних культурно-мистецьких заходах. І особливо приємно їй разом з колегами сьогодні відвідати новостворений Польський культурний центр. На свято прийнято приходити з дарунками, тож користувачі Центру отримали від консулів у дар сучасний потужний комп’ютер, за яким можна буде працювати, а також і в мережі Інтернет.

  

Нинішній фестиваль присвячений 200-річчю від дня народження видатного польського композитора і піаніста Фредеріка Шопена. Тож бібліотекарі відділу читальних залів підготували для користувачів та гостей з Об’єднання поляків Кіровоградщини „Полонія” книжкові виставки „Родом – варшав’янин, серцем – поляк, талантом – громадянин світу” (до 200-річчя Ф.Шопена) та „Польща – міст до Європи”, які презентувала Тетяна Федорова, консультант Центру Європейської інформації. Під час бібліотечної програми присутні мали змогу подивитися популярний диск про історію, культуру, етнографічні традиції, туристичні принади польських воєводств, прослухати лекцію вчителя польської мови Яцека Шиморека про Єлисаветградські сторінки життя Ярослава Івашкевича та Кароля Шимановського і поспілкуватися з консулами посольства Польщі в Україні Пані Доротою Дмуховською та Паном Яном Здановскі. Оксана Ткаченко, заступник директора з основної роботи, розповіла про перші кроки роботи Польського культурного центру, зокрема, що тут уже проходять різноманітні культурно - мистецькі та інформаційні заходи, презентації, творчі зустрічі і протягом місяця група молодих людей разом з учителем Яцеком Шимореком успішно вивчає польську мову.

  

На завершення візиту консули побували у відділах бібліотеки, особливо їм сподобалися художні виставки дитячих творчих робіт.
Таким чином, фестиваль, покликаний популяризувати польську культуру і зміцнювати дружні зв’язки між Україною і Польщею, для кількох сотень представників польської громади y Кіровограді став визначною подією в культурному житті міста.

  


[ HOME ]

Польський культурний центр
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua