[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон „...Постоим головою за Родину свою...”


Фон

У бібліотеці відбулась презентація виставки
„...Постоим головою за Родину свою...”


18 вересня у відділі рідкісних і цінних документів відбулась презентація виставки „...Постоим головою за Родину свою...”, присвячена 200-річчю перемоги у Вітчизняній війні 1812 року.

Виставка організована ОУНБ ім.Д.Чижевського спільно з обласним краєзнавчим музеєм та „Російським центром естетичного виховання”.

В експозиції бібліотекою представлені рідкісні видання XIX-XX ст.: бібліофільське видання, присвячене сторічному ювілею перемоги „1812 год в баснях Крылова”, спогади військових генералів та істориків, ювілейні альбоми, раритетне видання каталогу виставки 1812 року, присвяченій перемозі у Вітчизняній війні, що проходила в Москві та ін.

Краєзнавчим музеєм та „Російським центром естетичного виховання” надані унікальні речі , зброя, гусарські мундири, нагороди, музичні інструменти, архівні документи.

Гостями презентації були: заступник керівника представництва Росспівробітництва в Україні, Консул Генерального Консульства РФ в Одесі Юрій Діденко, голова правління „Російського центру естетичного виховання” Віра Жижко. Захід відкрила заступник директора ОУНБ ім. Чижевського Оксана Ткаченко. Під час презентації найцікавіше про свої експонати розповіли співорганізатори виставки та учасники презентації: завідуюча відділом історії обласного краєзнавчого музею Валентина Пархомчук, завідуюча музеєм ім. М. І. Голеніщева-Кутузова - завуч з виховної роботи ЗОШ № 35 Олена Новикова.

Яскравою краплиною в ході презентації були читання віршів та виступи бардів Шульги Андрія, Колеснікова Дмитра, Спінева Олега.

Виставка працює до 5 жовтня у відділі рідкісних і цінних документів, з понеділка до п’ятниці.


Вхід – вільний.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

„...Постоим головою за Родину свою...”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua