[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Увага – презентації!



Фон

Увага – презентації!

День авіації та космонавтики відзначили 12 квітня в усьому світі. Україна, яка входить до переліку перших космічних держав, активно розвиває ракетно-космічну галузь. Зокрема, цього року в Національному космічному агентстві планують розробку першого українського супутника зв’язку.
На думку науковців, космічний потенціал України надзвичайно високий, і наразі ракетно-космічна галузь є однією з провідних в українській економіці. Навіть під час кризи галузі вдається тримати виробництво на належному рівні. Приводів для святкування в України достатньо, адже країна має третій після США та Росії ракетно-космічний комплекс, а в рейтингу космічної активності сьогодні – на п’ятому місці.
Ми пам’ятаємо, як кожен хлопчак за часів Радянського Союзу мріяв стати космонавтом. Змінилися часи, і змінилися мрії, але останнім часом інтерес до космонавтики відроджується. Про це яскраво свідчать роботи учасників Всеукраїнського конкурсу Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я». Відкриття виставки «Космічні фантазії» відбудеться 15 квітня о 13:00. Роботи презентуватиме Долгушев Валерій Аркадійович, директор Кіровоградського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, голова молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я».

Традиційно третьої суботи квітня ми відзначаємо День довкілля, цього року – це 17 квітня. Бо це — свято для душі, день, коли людина прагне побути наодинці з природою, щоб глибше проникнути у її красу та гармонію, чи День нашої ганьби перед матінкою-землею, коли ми повинні просити у неї прощення за завдані рани та, як сестри милосердя, їх лікувати. Тож 19 квітня запрошуємо до Орхуського інформаційного центру при відділі документів з питань економіки, виробництва та природничих наук на відкриття виставки робіт учасників обласної екологічної науково-практичної конференції “Зробимо світ кращим”, організатором якої є обласний дитячо-юнацький екологічний центр “Ексампей”. На виставці представлені експонати з історії розвитку народних ремесел на Кіровоградщині - витинанки, ниткографія, квілінг, вишивка стрічкою, орігамі, бісероплетіння, народна кухня, вишивка, м‘яка іграшка. Цікавою також буде і виставка малюнків учасників конкурсу “Наша галактика – наш спільний дім” та фотовиставка “Любов моя – Кіровоград”.

14 квітня у цьому відділі розпочинає роботу книжковий перегляд “Екологія довкілля”. Пропонуємо Вам ознайомитися з новими книгами, найбільш цікаві з них: Грицика Володимира “Екологія довкілля. Охорона природи”. В ній приділено увагу як проблемам глобальної екології, так і проблемам взаємодії людини і довкілля в Україні. А також Васюкової Ганни ”Екологія”, Клименка Миколи “Моніторинг довкілля”.
У відділі міського абонемента до Дня довкілля працює виставка “Обличчя планети Земля”, де представлені книги екологічної тематики, які можна взяти на певний час додому. А у відділі рідкісних і цінних документів з 12 квітня демонструється книжкова виставка “Послухаю цей дощ…”. Предметом виставки є інтерпретація дощу як образу-символу і стихії Природи: світлого весняного і нескінченно-тужливого через поетичні, графічні і живописні роботи.
Представлені твори українських та російських поетів XIX-XX ст.: Євгена Маланюка, Максима Рильського, Андрія Малишка, Аполлона Майкова, Федора Тютчева, Осипа Мандельштама, Бориса Пастернака, ілюстровані репродукціями Васильєва, Шишкіна, Пімєнова. Цікава сторінка виставки — дощ в японській поезії та графіці.

9 травня ми святкуємо світлий і сумний День Перемоги. День пам’яті, скорботи і надії. День щирої вдячності ветеранам Великої Вітчизняної війни: всім, хто виборював Перемогу на передовій, в партизанських загонах, біля верстатів в цехах заводів, хто страждав у фашистських концентраційних таборах – всьому великому поколінню воєнного лихоліття...

Ціна Великої Перемоги в цій жорстокій війні – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невмовний біль та горе учасників воєнних подій. Кращі сини і дочки України полягли на полях бою, загинули від тяжких ран у повоєнні роки. Осколки тієї епохи все ще летять і ранять нас, а сама війна назавжди залишиться незаживаючою раною, жахливим шрамом нашої пам'яті.

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського передбачено цикл заходів, присвячених 65-річчю Перемоги. А відкриються вони 15 квітня об 11:00 презентацією виставки стендового моделювання у відділі документів з питань економіки, виробництва і природничих наук. Friday model club - Клуб любителів стендового моделювання запрошує всіх жителів та гостей міста відвідати цю непересічну виставку макетів танків, літаків, машин. Вашій увазі пропонуються роботи провідних майстрів нашого міста, а також унікальні зразки, представлені моделістами інших міст.

Таким чином, кожен бажаючий зможе обрати собі виставку до смаку та за інтересами, тож запрошуємо до гостинних залів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського.

Світлана Приймак,
завсектором маркетингу
обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського.


[ HOME ]

Увага – презентації!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua