[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон У Кіровограді презентують перший художньо-біографічний роман про В. Винниченка


Фон

У Кіровограді презентують перший художньо-біографічний роман про В. Винниченка

Степан Процюк буде гостем УКРАЇНСЬКОГО КЛУБУ та бібліотеки ім. Д. Чижевського 6 листопада


Услід за Ю. Андруховичем на запрошення УКРАЇНСЬКИЙ КЛУБУ до Кіровограда завітає ще один представник «Станіславського феномену», сучасний письменник-інтелектуал з Івано-Франківська Степан Процюк, який презентує добірку своїх нових творів.

Найбільший інтерес у кіровоградців викличе перший в українській літературі художній психобіографічний роман про нашого видатного земляка Володимира Винниченка «Маски опадають повільно» (2011). Також буде представлений психобіографічний роман про Василя Стефаника «Троянда ритуального болю» (2010) і низка художніх творів: «Інфекція», «Жертвопринесення», «Тотем» – три романи під однією обкладинкою та «Серафими і Мізантропи» (2012). Усі вищеназвані книги можна буде придбати в автора під час зустрічі.

«Маски опадають повільно» (2011), психобіографічний роман С. Процюка про Володимира Винниченка, в якому автор рішуче виходить за межі жанрів нарису, літературного портрета, есе-біографії, що зазвичай лягають в основу художньої біографістики, а подеколи абсолютно копіюються, і пропонує оригінальну версію психоаналітичного прочитання біографії одного з найбільш суперечливих і найцікавіших українських письменників ХХ століття. Перед читачем постає образ письменника-новатора європейського рівня і разом з тим – ексцентричного невротика з драматичною долею. Степан Процюк послідовно й логічно вибудовує систему життєвих і психологічних координат митця. Джерельною базою роману став епістолярій і щоденники В.Винниченка.

Одним з цікавих моментів роману є історія стосунків В.Винниченка з іншим нашим видатним земляком Є.Чикаленком, де письменник відтворив дружбу двох чоловіків. У властивій С.Процюкові стильовій манері із художньою вишуканістю заявлені колізії свідомого й несвідомого, виповнені філософією життєві концепти, вишукана метафорика й глибока символіка, таємниці внутрішніх структур людського єства, ускладнений наратив, що сприяють художньому відтворенню буттєвого і позабуттєвого, матеріального й нематеріального, українського й космополітичного, закономірного й парадоксального, особистого-національного-вселюдського, а все разом — допомагає осягнути складний процес переживання письменником України… Глибинне занурення у внутрішній світ В. Винниченка і його творчу лабораторію, цікаве поєднання документалізму і домислу, яскрава метафоричність і метафізичність, соковита мова – все це робить роман помітним явищем сучасного літературного процесу.

Зустріч відбудеться 6 листопада о 17:00 у бібліотеці ім. Д.Чижевського в залі гуманітарних наук (3-й пов.)

Вхід вільний


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

У Кіровограді презентують перший художньо-біографічний роман про В. Винниченка
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua