[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Незвичайний Степан Процюк


Фон

Незвичайний Степан Процюк


6 листопада до Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.І.Чижевського із презентацією свого нового художньо-біографічного роману “Маски опадають повільно”, присвяченого нашому землякові Володимиру Винниченку, завітав івано-франківський письменник Степан Процюк. В літературному світі його вважають одним із найконтроверсійніших сучасних письменників-інтелектуалів. Активну участь в організації і проведенні зустрічі з митцем взяли на себе члени Український клубу.

Гості бібліотеки — викладачі, студенти, численна інтелігенція міста мали змогу активно поспілкуватись із митцем, його художніми творами, письменицьким кредо, психобіографічною прозою, до якої входять романи про Володимира Виниченка, Василя Стефаника, Архипа Тесленка, Карла-Густава Юнга і Ніку Турбіну.

Творчий доробок літератора багатий і різножанровий. В його художньому арсеналі — поетичні й прозові твори, есеїстика, дитячі твори, літературознавчі праці, філософські розмисли тощо. Широковідомими стали творіння митця “Жертвопринесення”, “Тотем”, “Канатоходці”, “Руйнування ляльки”, “Аналіз крові”, “Тіні з'являються на світанку”, “Інфекція” та інші.

Процюк не боїться говорити про свої комплекси. Але не багатьом вдається із своїх комплексів створити літературу. А створивши, він вже переміг, бо є тим письменником, який давно вже не старається нікому сподобатися, але як чиста і наївна дитина, прагне допомогти змінитися іншим, оскільки сам зазнав благотворних змін через і завдяки літературі.

Зустріч із митцем переконала всіх у тому, що його творчість продовжує класичні традиції і започатковує нові, несе на собі відбиток раціонального конструювання та водночас свідчить про маловідомі афекти.


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Незвичайний Степан Процюк
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua