[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Пташиний дивосвіт”


Фон

28 березня 2013 року о 14:00
у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук розпочинає
роботу виставка майстринь
Кіровоградської міської громадської організації
“Єлисаветградський узвіз”


“Пташиний дивосвіт”


присвячена Міжнародному дню птахів (1 квітня)


Спробуйте хоч на хвилинку уявити собі наш світ без птахів. Без жайворонка над ріллею, і солов'я в гаю, і кулика на болоті, і дятла на сосні, без горобиних зграй. Як збідніло б наше життя! Птахи дорогі нам як частина нашого чудесного світу. Їхні мелодійні, веселі, дзвінкі пісні, яскраве оперення оживляють природу, вселяють у нас бадьорість і радість. Птахи - провісники радості. Щороку вони приносять нам на своїх крилах весну. Птахи - вірні наші помічники, захисники лісів, полів, садів і городів. Птахи - наші друзі! Птахи - це краса і таємниця.

Міжнародний день птахів відзначається щорічно в рамках програми ЮНЕСКО "Людина і біосфера" і не випадково святкується саме в квітні, бо означає прихід весни. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

Багато країн мають закони і беруть участь у міжнародних угодах з охорони перелітних птахів. Однак більш серйозною загрозою для птахів є не мисливці, а цілком «мирні» види людської діяльності. Хмарочоси, телевежі та інші висотні споруди для перелітних птахів - смертельно небезпечні перешкоди. Пернатих збивають і тиснуть автомобілі. Розливи нафти в морі гублять безліч водних птахів. Припинити наступ людини на світ пернатих, нагадати людям засобами мистецтва про необхідність збереження пташиного дивосвіту - головна мета цієї експозиції. На виставці представлені різноманітні ексклюзивні вироби ручної роботи від майстринь Кіровоградської міської громадської організації ”Єлисаветградський узвіз” в техніці вишивки, м'якої іграшки, об'ємної аплікації. Завдяки творчості майстринь “Єлисаветградського узвозу” ми маємо можливість зазирнути в частинку живої природи.

Відвідувачі також матимуть можливість переглянути книжкову виставку “Володарі неба”.

Виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва та книжкова виставка працюють протягом квітня 2013 р.

Вхід - вільний.

Чекаємо вас за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24, ІІ поверх.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

“Пташиний дивосвіт”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua