[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Запрошуємо на подорож до Піщанобрідського “Стоунхенджу”


Фон

“На фоне Пушкина снимается семейство...”

Таку назву має книжкова виставка, що відкрилася у відділі читальних залів ОУНБ імені Д.Чижевського, так називається і літературний марафон, присвячений життю і творчості геніального поета, що розпочався сьогоріч в лютневі Дні пам'яті російського митця і триває донині. Його організаторами є Представництво Росспівробітництва в Україні, Генеральне консульство Російської Федерації в Одесі, громадська організація “Руський центр естетичного виховання” (м. Кіровоград), Всеукраїнська координаційна рада організацій російських співвітчизників (ВКРОРС). В день народження поета відбудуться урочисті зустрічі, читання поезій митця.

На виставці в бібліотеці ім.Д.Чижевського представлені твори поета, монографії, наукові й літературні дослідження життя і творчості О.С.Пушкіна. Серед них — книги В.Вересаєва “Спутники Пушкина”, “Пушкин в жизни”, П.Мілюкова “Живой Пушкин”, А.Ахматової “О Пушкине”, Г.Волкова “Мир Пушкина”, Б.Мейлаха “...сквозь магический кристалл...”, Ю.Лотмана “Пушкин” та ін.

Книжкова виставка доповнена світлинами людей багатьох поколінь та епох, зафіксованих на фоні пам'ятника поету в найрізноманітніших куточках України й ближнього зарубіжжя — Бахчисараї, Кам'янці, Миколаєві, Одесі, Розумівці, Москві, Санкт-Петербурзі, Кіровограді тощо.

Ця акція викликала живий інтерес у наших користувачів. Всі фото, а також численні електронні зображення прихильників пушкінської ліри помандрують у червневі дні до Одеси, де буде підбито підсумки конкурсу-марафону. Там будуть визначені й переможці написання кращої розповіді “Моя перша зустріч з Пушкіним”, а також поетичних творів на тему: “К нему не зарастет народная тропа”.

Усі урочистості пошанування генія російського митця є свідченням прихильності сучасників до висоти духовних цінностей поезії О.С.Пушкіна, її причетності до Краси, Добра й Істини.



Фон


Фон

[ HOME ]

“На фоне Пушкина снимается семейство...”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua