[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Імператорський Дім Романових: минуле і сучасність


Фон

12 лютого вперше в Кіровограді

в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського - презентація виставки

«Імператорський Дім Романових: минуле і сучасність»


12 лютого 2013 року о 14.00 у відділі рідкісних та цінних видань обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбулась презентація виставки «Імператорський Дім Романових: минуле і сучасність» Фонду Музею історії Імператорської династії Романових, приуроченої до 400-річчя династії Романових.

Виставка всеукраїнська і є продовженням цілого циклу заходів, присвячених святкуванню в Україні в 2013 році 400-річчя Дому Романових.

Унікальність цієї події в тому, що це свято відзначається всього лише один раз на 100 років і є поштовхом до нових досліджень та знахідок, реставрації та відтворення пам'яток історії та духовності, народження нових творів літератури та культури.

На виставці вперше представлені раритетні експонати і документи, пов'язані з Імператорським Домом Романових, унікальні поштові листівки кінця ХІХ - початку ХХ століть з видами міст і курортів Криму, краєвидів Києва, Одеси, Катеринослава та ін. Надані експонати демонструють безперервний зв’язок між минулим і сьогоденням Імператорської династії Романових. У рамках експозиції презентовано авторські роботи фотографа та телеведучої Ольги Бутко, присвячені першому візиту Глави Імператорського Дому Романових Її Імператорської Величності Государині Великої Княгині Марії Володимирівни в Україну і Крим, а також вперше відбулась презентація портретів Государині Великої Княгині Марії Володимирівни і Спадкоємця Цесаревича Великого Князя Георгія Михайловича.

Виставка працює з 12 лютого до 18 лютого 2013 року. Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду експонатів, більшість з яких уперше демонструються широкому загалу.

   

Робочі дні: понеділок – п’ятниця, з 10.00 до 18.00.

Вхід - вільний.


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Імператорський Дім Романових: минуле і сучасність
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua