[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Імператорський Дім Романових: минуле і сучасність


Фон

12 лютого презентовано виставку «Імператорський Дім Романових:
минуле і сучасність»

12 лютого 2013 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського відбулося відкриття виставки «Імператорський дім Романових: минуле і сучасність» Фонду Музею історії Імператорської Династії Романових, приуроченої 400-річчю Династії Романових.

Презентація розпочалася з музичного привітання - виступу камерного оркестру Кіровоградського музичного училища (художній керівник - заслужений діяч мистецтв України Наталія Хілобокова). Заступник директора ОУНБ ім. Д. Чижевського Оксана Василівна Ткаченко відкрила урочисту частину і наголосила на важливості збереження історичної пам'яті. Від імені голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Івановича Ніколаєнка учасників презентації привітала заступник директора департаменту, начальник управління охорони культурної спадщини, розвитку музейної справи та туризму обласної державної адміністрації Надія Анатоліївна Лісняк.

   

Консул Генерального консульства Російської Федерації в Одесі, заступник керівника Представництва Росспівробітництва в Україні Юрій Юрійович Діденко розповів про історію м. Кіровограда-Єлисаветграда, заснованого правителем з Династії Романових, подякував обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського за організацію виставки, а також подарував у фонд високополіграфічне московське видання «Династия Романовых в изобразительном искусстве». Про роль імператорського Дому Романових в світовій і українській історії говорив виконуючий обов’язки настоятеля Спасо-Преображенського собору м. Кіровограда протоієрей Андрій, який вітав гостей і усіх присутніх від імені Високопреосвященного Іоасафа, архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського.

Радник Канцелярії Глави Російського Імператорського Дому Романових Владислав Валерійович Пількевич розповів про експонати та раритетні документи, представлені на виставці та історію створення Фонду Імператорського Дому Родини Романових.

Керівник правління громадської організації „Руський центр естетичного виховання” Віра Олександрівна Жижко відзначила, що гідне висвітлення та святкування важливих історичних дат могло б стати корисним просвітницьким дійством, що сприяє пробудженню серед громадян, передусім молоді, нашого міста інтересу до історії та культурних традицій.

Після презентації гості й користувачі бібліотеки мали змогу преглянути виставку, познайомитися з унікальними документами відділу рідкісних і цінних видань.

   

Заступник директора бібліотеки Оксана Василівна Ткаченко провела екскурсію бібліотекою для гостей заходу.

Виставка працює до 18 березня 2013 року (понеділок-п'ятниця, з 10.00 до 18.00).

Вхід - вільний.

Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду!


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Імператорський Дім Романових: минуле і сучасність
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua