[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Ірен Роздобудько



Фон

Відома письменниця Ірен Роздобудько провела творчу зустріч
в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського



16 квітня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася зустріч творчої інтелігенції з письменницею, журналістом, кіносценаристом Ірен Роздобудько. Відгукнутися на запрошення організаторів їй порадила близька подруга, теж відома письменниця Леся Вороніна, гарно згадуючи власну творчу зустріч, яка в нашій бібліотеці відбулася торік.

«Я була відчайдушною дівчинкою, постійно ганяла з друзями у дворі, та якось відчинила двері до одного приміщення - і завмерла від побаченого. Високі стелажі, безліч книг... Я подумала: скільки ж людей говорить до мене... Відтоді я дуже змінилася», - розповідає письменниця про враження від зустрічі з першою бібліотекою в її житті. Не приховуючи своєї емоційності, пані Ірена розповідала про те, що не може не писати, відчуває непереборне бажання висловитися, а говорити і писати необхідно лише на розриві аорти. Її книги, не зважаючи на те, що легко читаються, мають глибинний сенс. Наприклад, прихованим змістом книги «Ліцей Слухняних Дружин» є ідея залежності від оточуючих, обставин, політики. А повість «Гудзик» приховує важливість пошуку власного призначення, адже це є найголовнішим у нашому швидкому житті. Всі її твори закінчуються хепі-ендом, бо авторка відчуває потребу давати людям надію. Зауважила, що для дітей нині більше потрібно писати реалістичних творів, бо діти набагато розумніші, ніж нам, дорослим, здається… І поділилася планами про те, що для онука хоче написати правдиву казку про сьогодення. На зустрічі звучали питання щодо ставлення пані Ірени, як уродженки Донбасу, до того, що зараз відбувається в нашій країні. «Всі відповіді шукайте у книжках, - філософськи зазначила письменниця, - попри страшні речі, ми зараз живемо на відкритих сторінках Біблії, бо зараз люди постають такі, як є, відкривається хто є хто…».

На зустрічі звучали ліричні диптихи під гітару від спеціального гостя вечора. Це поет, композитор, музикант, фотограф, дизайнер, і разом з тим старший науковий співробітник Інституту космічних досліджень Ігор Жук. Його пісні, як і проза письменниці, на перший погляд, легкі й сприйнятливі, проте наскільки глибокі і філософські, що кожен рядок змушує замислитися. Ось як, наприклад, пісенний лист заробітчанки Марічки з Італії чоловікові в Прикарпаття. Завершальним акордом зустрічі стало спільне виконання пісні, в якій Ірена та Ігор побажали, щоб ми були щасливі, емоційні, не були сонними мухами, бо життя надто прекрасне і коротке.

Зустріч стала живою, інтерактивною, запрошені, а їх завітало близько півтори сотні, ставили різні питання, висловлювали подяки за написані книги. Автограф-сесія була просто неймовірною за кількістю бажаючих отримати книгу від знаменитої письменниці. Загалом такі зустрічі об’єднують думаючих людей і залишають гарні враження. Обов’язково слідкуйте за бібліотечними анонсами, приходьте, на вас чекає безліч творчих унікальних заходів.

Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності.

   
   
   

 


[ HOME ]

Ірен Роздобудько
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua