[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація фотовиставки Юрія Пісковського «SEPIA»


Фон

У середу, 5 вересня - презентація фотовиставки
відомого архітектора Юрія Пісковського «SEPIA»


Шановні кіровоградці та гості міста! 5 вересня 2012 року об 11:00 запрошуємо на відкриття виставки фоторобіт українського архітектора Юрія Івановича Пісковського «SEPIA» у відділі мистецтв ОУНБ імені Д.І.Чижевського.

Виставка містить понад 60 світлин, створених в різний час та в різних країнах світу. Тут є і пейзажі, але головний акцент зосереджено на міській архітектурі.

Фотовиставка - мандрівна, уже побувала у багатьох містах України.

Архітектор згадує: “Коли в мене назбиралось достатньо матеріалів та уявлення, що саме я хочу зробити й показати, тоді я й обрав сепію. Тому що багато фотохудожників, аматорів та професіоналів знімають все в кольорі. Саме так з’явилася назва виставки”.

У процесі творчості Юрій Пісковський користується декількома фотоапаратами: «Москва-5», «Искра», «Горизонт», «Leica», «Olympus» и «Nikon D200». Три роки автор працював над створенням власної фотовиставки.

Отже, запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку визначного архітектора Юрія Пісковського та поділитися враженнями!

Виставка працюватиме впродовж місяця у відділі мистецтв.

 

Бібліотека працює без вихідних: з 10 до 19.00 (пн-пт), з 10 до 18.00 (сб-нд).

Наша адреса: вул. В. Перспективна, 24.

Вхід – вільний!


Довідка:

Юрій Іванович Пісковський - Професор Міжнародної академії архітектури, Почесний академік Української академії архітектури, Член Національної спілки архітекторів України.

Народився архітектор 9 жовтня 1935 року у місті Слов'я?нську Донецької області.

В 1954 р. закінчив технікум за спеціальністю “Промислове та громадське будівництво”, а вже у 1963 р. - Київський інженерно-будівельний інститут, архітектурний факультет.

Працював архітектором, науковим співробітником, головним архітектором проекту, керівником архітектурно-планувальної майстерні у Київському науково-дослідному інституті з 1963 до 1975 рр.

Самостійно і в співавторстві виконав понад 50 проектів, в тому числі для міст Донецьк, Миколаїв, Дніпропетровськ, Кишинів, Оренбург, Вінниця, Краматорськ, Чернівці, Бердянськ, Желєзногорськ та інших.

В 1971 році брав участь у міжнародному конкурсі Національного центру мистецтва та культури імені Жоржа Помпіду в Парижі (Центр включає Музей сучасного мистецтва, велику бібліотеку, концертні та виставкові зали, Інститут дослідження та координації акустики й музики).

З 1975 р. до 1993 р. обіймає посаду начальника Головного управління планування та забудови населених пунктів й архітектури Держбуду УРСР, заступник голови Держбуду УРСР. Виконував обов’язки голови архітектурно-художньої ради. Рішення ради були визначальними при будівництві та благоустрою багатьох містобудівних ансамблів в різних містах України. Очолював журі конкурсів, які були організовані Держбудом УРСР, з планування й забудови центрів цілої низки міст України.

Дванадцять років був представником УРСР у Європейській Комісії ООН. Був обраний до складу керівних органів групи експертів Комітету з населених пунктів ЄЕК ООН (Європейська економічна комісія Організації Об'єднаних Націй).

Організатор Ради головних архітекторів міст України, її голова до 1996 р.

З 1993 до 1996 рр. - головний архітектор міста Києва, ініціатор відродження в квітні 1995 р. герба Києва із зображенням Архангела Михайла, який бере свій початок з часів Київської Русі.

Написав понад 30 наукових статей з проблем архітектури і містобудування. Співавтор монографій «Архітектура в Українській РСР», «Житлове будівництво в Українській РСР».

З 2001 р. до 2003 р. обiймає посаду шеф-редактора науково-популярного спеціалізованого альманаху «Наша Епоха». Автор науково-популярної монографії «Портал», а також численних фотовиставок.

У 1990 році нагороджений срібною медаллю ООН, яка вручається особам, що зробили вагомий внесок у розвиток людства.

Нагороджений Міжнародною медаллю «Дружба».

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація фотовиставки Юрія Пісковського «SEPIA»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua