[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Краєзнавчі студії»


Фон

Відбудеться перше засідання «Краєзнавчих студій», присвячене ювілею Валентини Онисимівни Сердюк


31 січня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться перше засідання «Краєзнавчих студій», присвячене ювілею Валентини Онисимівни Сердюк.

Сердюк Валентина Онисимівна, музейний працівник і пам’яткоохоронець. У 1956 р. закінчила Харківський державний педагогічний інститут ім. Григорія Сковороди за фахом «учитель географії і біології». З 1960 по 1992 працювала у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї: науковий співробітник, завідувачка відділу, заступник директора з наукової роботи. З 1979 по 1992 – директор музею. У 1992-2000 – завідувачка меморіального музею М.Л.Кропивницького. З 2001 (уже 12 років) – заступник голови обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури. Домоглась встановлення в Кіровограді меморіальних дощок письменникам Миколі Смоленчуку і Борису Чамлаю, художникам Борису Вінтенку і Володимиру Федорову, скульптору Аркадію Мацієвському, залізничнику Семену Тютюшкіну, лікарю Самуїлу Вайсенбергу та іншим визначним уродженцям міста ХХ століття. Лауреат обласної премії «Духовний скарб Кіровоградщини» (2008).

Запрошені члени обласних організацій Національної спілки краєзнавців України та українського товариства охорони пам`яток історії та культури; працівники музеїв міста; історики та краєзнавці.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«Краєзнавчі студії»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua