[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон У Чижевського читають Шевченка


Фон

У Чижевського читають Шевченка


15 березня в ОУНБ ім.Д.І. Чижевського відбулися Шевченківські читання. Це перший із ряду заходів, які планується провести на Кіровоградщині в рамках підготовки до 200-літнього ювілею Тараса Григоровича Шевченка.

Вечір зібрав чималоо шанувальників творчості Кобзаря. У ролі читців виступили депутати обласної ради, громадські та політичні діячі Наталя Кравченко, Андрій Табалов, Ірина Малик, Олександр Ратушняк, Олександр Ромащенко. Вони розповіли про свій шлях до творчості поета. Зазвичай, цей шлях починався ще у дитинстві. Великою мірою під впливом найближчого оточення – родини.

Тарасові вірші й уривки з його поем на вечорі також читали студенти, школярі та навіть вихованець дитячого садочка. У Шевченкових читаннях взяла участь і знам’янчанка Яніна Шкода – спадкоємиця Тарасового роду по лінії Красицьких, й директор єдиного на Кіровоградщині краєзнавчого музею «Кобзарева світлиця» Тетяна Кулик. Вони зокрема повідомили, що вже виготовлено пам’ятники, які нинішнього року буде встановлено на могилах онуки Тараса – Катерини та її доньки Антоніни. Також, Яніна Шкода презентувала унікальні фотокартки та книги, які зберігаються в архівах нащадків Кобзаря.

Надзвичайно емоційну атмосферу заходу доповнили твори та пісні, написані на слова великого поета, у виконанні артистів театру ім. Кропивницького.

За матеріалами Молодіжного онлайн-журналу "Гречка"



Фон


Фон

[ HOME ]

У Чижевського читають Шевченка
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua