[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Шевченківський вечір у бібліотеці


Фон

 

Шевченківський вечір у бібліотеці

“Справжня поезія належить вічності”.
Микола Жулинський

 

Саме їй, вічності, належить творча спадщина Тараса Григоровича Шевченка. Глибше зрозуміти поета, відчути животворний вплив його слова змогли гості обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського, відвідавши літературний вечір “У сяйві слова і сутінках долі”, який відбувся 5 березня у відділі читальних залів з гуманітарних наук.

 


На заході, присвяченому 200-літтю Тараса Шевченка, поет постав перед відвідувачами не як ідеалізована й затуманена глянцем геніальності, всесвітньо відома особистість, а сердечна і щира, чиста і любляча людина.

Завдяки виступу кандидата філологічних наук, доцента кафедри української літератури Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Олени Олександрівни Гольник слухачі відкрили для себе нові грані життя і творчості митця.



“Стократ блажен той чоловік і блажен той художник, якого осяяла прекрасна муза гармонії. Його блаженство, як Божий світ, неосяжне”. Відчути художнє багатство Шевченкового слова, осягнути його красу і силу змогли гості літературного вечора завдяки акторським здібностям читців-переможців ювілейних конкурсів, студентів вузів, учнів кіровоградських шкіл.



Народна творчість органічно впліталася і в поезію митця. Так народжувались дивовижні пісенні перлини з їх переливами краси і суму, лагідності й любові. Глибинні струмені поезій митця, які чергувалися з піснями, оживляли атмосферу вечора. Їх виконав народний хор “Дивоспів” студентів музичного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Не менш яскраво і колоритно прозвучали й інші музичні варіації, пов'язані з епохою Шевченка, завдяки молодим талановитим голосам.



Власне, сьогодні Шевченка ми розуміємо настільки, наскільки відчуваємо свій час і Україну в ньому. І з певністю можна сказати, що щедрість серця поета з часом не змаліє. Його душа буде просвічувати через тумани століть, бо в тій душі стільки любові й добра, що стане на всі покоління. Шевченко — невичерпний і нескінченний! Ми ж — на вічному шляху до Шевченка.



Наталія Чуприна, бібліотекар відділу обслуговування користувачів

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Шевченківський вечір у бібліотеці
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua