[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Зустріч «Світле та радісне свято жіноче»


Фон

 

Зустріч «Світле та радісне свято жіноче»

 

 Щороку з початком весни до нас приходять два свята: Міжнародний жіночий день 8 Березня та день народження Тараса Григоровича Шевченка. 12 березня ці дві події об'єднала зустріч “Світле та радісне свято жіноче”, яка відбулася у відділі обслуговування користувачів обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського.

На захід були запрошені спеціалісти Територіального центру соціального обслуговування Ленінського району міста Кіровограда та Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, а також їхні підопічні.

9 березня 2014 року минуло 200 років від дня народження видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка. В Україні 2014 рік оголошено Роком Тараса Шевченка.

З творчою діяльністю видатного представника української духовної культури Тараса Шевченка сучасний читацький загал ознайомлений досить докладно. Значно менше відомо про його особисте життя, що є змістом найзворушливіших сторінок біографії поета. Тож під час зустрічі бібліотекарі ознайомили присутніх з історіями любовних захоплень і розчарувань, палкого кохання і нездійснених мрій Тараса про сімейне щастя.

Цікавою була інформація про жіноцтво, яке оточувало Тараса Шевченка, про його сердечні почуття, про муз, що надихали великого поета й художника на створення геніальних поезій, невмирущих полотен, про музу всього його життя, якою була для нього Україна.

Бібліотекарі вголос читали для запрошених твори великого поета. Натомість присутні, а це 47 людей поважного віку, одночасно продекламували вірш Т.Шевченка “Садок вишневий коло хати”.

Завершив зустріч виступ вокального самодіяльного колективу “Калинонька” Територіального центру соціального обслуговування Ленінського району.

Наталія Білаш,
завідуюча відділом абонемента

 

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Зустріч «Світле та радісне свято жіноче»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua