[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон До Шевченкової криниці


Фон

 

До Шевченкової криниці


Зупиніть випадкового перехожого на вулиці та запропонуйте продовжити фразу «Шевченко – це…» і Ви неодмінно почуєте: «Шевченко – це «Кобзар»», а вже потім усе інше, для кожного своє власне.

 

Знайомий з дитинства, зігрітий теплом наших рук, «Кобзар» став предметним втіленням Шевченкового Слова. Тож невипадково кожен, хто мав задоволення оглядати виставку обласної наукової бібліотеки ім.Д.Чижевського «Шевченкова криниця у віках», не міг собі відмовити у задоволенні взяти до рук улюблене видання «Козаря». Так-так, саме своє улюблене, адже загалом в експозиції було представлено близько 20 «Кобзарів»! А ще – наукові дослідження й публіцистика, художні альбоми й біографічні розвідки, спогади сучасників про Шевченка, художні твори, Шевченківські словники – близько 200 книг, виданих в Україні, Канаді, Сполучених Штатах, Франції, Росії. 6 березня 2014 р. виставка експонувалася у фойє Обласного академічного українського театру ім.М.Л.Кропивницького, адже саме тут відбувалися урочистості з нагоди 200-річного ювілею Тараса Шевченка.

Шевченкові слова – з тих, що назавжди лишають слід – на сторінках, в історії, в душі і пам’яті кожного з нас. І слід його Слова є часткою того, що робить нас народом, а не просто «населенням» України, пробуджує в нас найсвітліше, піднімає над буденністю.

 

 

Ще раз переглянути виставку «Шевченкова криниця у віках» запрошуємо до відділу обслуговування користувачів ОУНБ ім.Д.І.Чижевського (ІІІ поверх). Експозиція триватиме до кінця березня.

Ваші фото з «Кобзарем»

 

Завантажити фотографії можна тут

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

До Шевченкової криниці
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua