[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 195-річчя Кобзаря.


Фон

195-річчя Кобзаря

9 березня минуло 195 років від дня народження Т. Г. Шевченка. З метою відзначення ювілею великого українського поета, художника, мислителя в бібліотеці для користувачів проведено цікаві та різноманітні заходи. 12 березня читанням медитативної лірики Тараса Шевченка відбулося відкриття Програми читання в ОУНБ ім. Д. Чижевського, започаткованої в цьому році. Актори Кіровоградського академічного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького Оксана Заславська та Олександр Ярошенко прочитали твори „Заповіт”, „Минають дні”, „Гоголю” та інші. Особливо слухачів – студентів-документознавців КНТУ – вразила поема ”Княжна”.

  

14 березня в у відділі краєзнавства клуб народних ремесел „Ниточка” відбулася презентація триптиха-вишивки, присвячений Тарасу Шевченку „В майбутнє я до тебе, Тарасе, йду”. Композиція складається із портрета Кобзаря, тексту його „Заповіту” та 5-метрового традиційного українського рушника, який і огортає портрет своїми крилами. Робота виконана червоними і чорними нитками в техніці болгарського хрестика. Автор презентованих робіт – Бойко Пилип Іванович за фахом – вчитель математики. Вишивати почав п’ять років тому, будучи на пенсії. На презентації, де зібралися члени клубу народних ремесел „Ниточка”, близькі та друзі Пилипа Івановича, звучали твори Шевченка українською та іншими мовами.

  

Для користувачів в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського працюють книжково-ілюстративні виставки "Людей і Господа любить: любов як ментальна й поетична константа в творчості Тараса Шевченка” (відділ читальних залів), „Встане правда! Встане воля!” (відділ міського абонемента).

  


Запрошуємо переглянути виставки!


Фон


Фон

[ HOME ]

195-річчя Кобзаря.
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2009 Webmaster: webmaster@library.kr.ua