[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Гілки роду Варфоломія Шевченка у розвідках його нащадків»



Фон

Засідання «Краєзнавчих студій»

«Гілки роду Варфоломія Шевченка у розвідках його нащадків»



27 лютого о 14.00 у відділі краєзнавства відбудуться “Краєзнавчі студії”. Тема засідання: “Гілки роду Варфоломія Шевченка у розвідках його нащадків”.

Сьогодні, напередодні 200-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, хочеться якомога більше знати про його сповнене трагізму і болю життя, всі сторони таланту Кобзаря, який вабив своєю красою і відкритістю оточуючий світ, всіх, хто особисто з ним спілкувався, а також тих, хто глибоко переймається його геніальною творчістю. А ще багатьох цікавлять витоки Шевченкового проникливого погляду в самі потаємні сторінки українського духу, його пророцтва долі України.

Шевченкового цвіту — по всьому світу. Ближчі і дальші родичі всесвітнього генія нині є скрізь: не тільки в Україні, а й у країнах сусіднього та заокеанського зарубіжжя. І як у крові кожного з нащадків є дивовижний ген славетного роду.

Родовід Шевченка став предметом наукових досліджень провідних українських істориків: М.Костомарова, О.Кониського, видатних українських інтелігентів: Г.Честахівського, С.Русової, І.Франка, В.Доманицького, М.Рильського, О.Білецького, М.Новицького та багатьох інших.

На засіданні Студій екскурсовод-краєзнавець Ірина Миколаївна Сосна представить розвідку про “Гілки роду Варфоломія Шевченка у розвідках його нащадків”.

Кожна розповідь, кожнісінький спогад Шевченкових нащадків по-своєму цікаві й повчальні, бо зачіпають струни душі, оживлюють неповторний дух минулого, живлять коріння невмирущого роду.

На зустріч запрошені краєзнавці, співробітники архіву, музеїв, читачі бібліотеки, бібліотекарі та всі бажаючі.

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24
Відділ краєзнавства, ІІІ поверх

Вхід - вільний!

 


[ HOME ]

«Гілки роду Варфоломія Шевченка у розвідках його нащадків»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua