[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Біль, що пронизує душу


Фон

Його доля обрамлена вічністю


У багатих душею людей — життя щасливо обрамлене вічністю. І Григорія Сковороду Час благословив такою долею. Життя мандрівного філософа, за словами його сучасника, щирого товариша Михайла Ковалинського, — було позначене стриманістю, малим достатком, цнотливістю, смиренням, працьовитістю, терплячістю, простотою звичаїв, щиросердістю. Таке самовідречення наближало його до любомудрості.

Саме таким постав образ відомого просвітителя, педагога, поета, музиканта багатолюдній аудиторії гостей Кіровоградської обласної універсальної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського, які завітали на літературно-музичну зустріч 4 грудня, в дні святкування 290 річниці від дня народження великого українського першорозуму.

Оригінальний сучасний погляд на життя і високий геній мислителя прочитувався в фільмі, присвяченому Сковороді. Глибоко і всебічно він відкрився для учасників зустрічі й завдяки цікавому літературному екскурсу кандидата філологічних наук, доцента Олега Івановича Тарана.

Мелодії сірого грудня гармонійно відтінювались чарівною музикою сковородинської епохи. Її відтворили студенти Кіровоградської музичної школи. Слухачів полонив голос бандури і флейти, спів молодих талантів. Глибоко вразила й поезія митця у виконанні студентів та учнів.

У цю художню палітру ніби вплітається голос нашого мандрівного філософа. І відчувається подих століть. І розгортає сувої пам'яті час... і постає перед нашим зором душа, якій ніколи не судилося забуття.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Його доля обрамлена вічністю
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua