[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Народе мій, до тебе я ще верну”


Фон

Літературно-музична композиція,
присвячена 75-річчю
від дня народження Василя Стуса
“Народе мій, до тебе я ще верну”


13 лютого о 13.30 у відділі читальних залів (ІІІ поверх) ОУНБ імені Д.І.Чижевського відбудеться літературно-музична композиція, присвячена 75-річчю від дня народження Василя Стуса “Народе мій, до тебе я ще верну”.

Василь Стус належить до тієї славної плеяди імен, без яких важко уявити вершинні досягнення української літератури XX століття. Це поет від Бога, котрий ввібрав у себе всі чари подільської природи і гіркоти нашої історії, перекладач і літературознавець, що вільно почувався в океані світового письменства, людина, яка не могла поступитися сумлінням і честю заради шматка хліба і тихого родинного затишку, добродій, що в листі до сина заповідає: аби той виріс "чесним, мужнім і мудрим чоловіком". Василь Стус водночас був борцем і патріотом: "За мною стояла Україна, мій пригноблений народ, за честь котрого я мушу обставати до загину".

Оце поєднання великого таланту поета і перекладача, людської добропорядності і громадянської саможертовності й підносять Василя Стуса на постамент народної шани і поклоніння. Він творив книгу великого національного болю, і водночас — сувору легенду свого життя.

Ці та інші візії прозвучать у виступі голови Кіровоградської організації Національної спілки письменників України Василя Васильовича Бондаря, науковців міста Кіровограда.

Тож гостям літературного вечора — студентам КНУКіМ та Кіровоградського будівельного технікуму образ українського поета, правозахисника, дисидента зусібіч відкриється завдяки аматорським здібностям студентів педагогічного університету імені В.Винниченка. Відвідувачі зустрічі познайомляться з листами поета до близьких і рідних, його геніальною творчістю. Оповідь про митця огранить музичний супровід.

Гостинно запрошуємо всіх небайдужих до талановитого слова українського лірика-патріота Василя Семеновича Стуса.

Вхід – вільний.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

“Народе мій, до тебе я ще верну”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua