[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон Хроніка помаранчевої революції


Фон

4 березня 2005 року о 17 годині у відділі краєзнавства Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбулась презентація книги:

КІРОВОГРАД: подолання кучмізму. Хроніка помаранчевої революції (жовтень - грудень 2004 року).-Кіровоград, 2005.-184с.

До зали, оформленої таким знайомим помаранчевим гаслом "Ющенко - Так!" під звуки переможного гімну (запис у виконанні гурту "Ґринджоли") потяглись люди, безпосередні учасники недавніх подій, що вже стали історією, ті, хто наближав загальну перемогу Правди, Закону і Волі народу: члени виборчих комісій, активісти президентської виборчої кампанії, журналісти, письменники, студентство. Прийшли також читачі та працівники бібліотеки, представники управління культури облдержадміністрації і, звичайно, ті, завдяки кому видання книги стало можливим.

Як зазначено на титульній сторінці, ідея належить Володимиру Панченку, віце-президенту Національного університету "Києво-Могилянська академія", літературознавцеві, доктору філології, наукова та викладацька діяльність якого пов'язана з Кіровоградським державним педагогічним університетом ім. В.Винниченка.

Упорядкував книгу Леонід Куценко, доктор філології, професор вищеназваного університету, йому ж належить і вступне слово до цього видання, куди увійшли публіцистичні та інформаційні матеріали, надруковані протягом жовтня - грудня 2004 року на шпальтах двох нескорених режимом газет: "Народного слова", газети Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації, та всеукраїнського тижневика "Украина-центр" ( засновник: ООО "Редакция газеты "Украина - центр").

В оформленні видання та як ілюстрації до публікацій використані фотографії Ігоря Демчука та Володимира Решетникова, фотокамери яких закарбували для нащадків кіровоградські сторінки помаранчевої революції.

На презентації головував Валерій Павлович М"ятович, головний редактор газети "Народне слово", у друкарні якої тиражем 1000 примірників і видано перший випуск презентованого літопису революції.

Виступи Володимира Панченка, Леоніда Куценка та Анатолія Ревенка, керівника міського штабу Віктора Ющенка, члена обласного Комітету національного порятунку, а нині виконуючого обов'язки першого заступника голови Кіровоградської обласної держадміністрації, який виграв вісім(!) судових справ, захищаючи народний вибір, знайшли відгук в душах тих, для кого ці історичні дні теж стали екзаменом на порядність, гідність та патріотизм. Серед тих, хто побажав висловити власну думку з приводу презентованого видання та відтворених у ньому історичних подій, були журналісти, педагоги, студенти, активісти виборчої президентської кампанії.

Учасники презентації отримали в дарунок помаранчеву книжечку, одну з перших українських ластівок про перемогу народного волевиявлення 2004 року.

Отримала кілька примірників і Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського з автографами Володимира Панченка, Леоніда Куценка та Валерія М"ятовича.

КІРОВОГРАД: подолання кучмізму. Хроніка помаранчевої революції (жовтень - грудень 2004 року).-Кіровоград, 2005.-184с.


[ HOME ]

Хроніка помаранчевої революції
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 1998-2005 Webmaster: webmaster@library.kr.ua