[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Театральні відлуння у вишивках


Фон

Та вишиваночка на білім полотні - сестра таланту
з долями людськими...


У переддень святкування 130-х роковин Кіровоградського обласного музично-драматичного театру імені Марка Лукича Кропивницького у відділі читальних залів ОУНБ ім.Д.Чижевського відкрилася виставка художньої вишивки й творів декоративно-ужиткового мистецтва “Театральні відлуння у вишивках”. Організатором і творцем експозиції стало Кіровоградське творче об'єднання народних ремесел “Ниточка” на чолі з її головним керівником Наталією Ніжніковою.

В канву художніх витворів ніби вплелось життя театру з усією його багатогранністю й таємничою романтикою. Мотиви і сюжети спектаклів, жанрові сцени, закулісне буття і сяйво тріумфальних фіналів наповнили творчі роботи загадковим смислом.

На виставці представлені найкращі зразки художньої вишивки, декоративно-ужиткового мистецтва кіровоградських майстринь.

   

Тут живуть своїм новим життям персонажі драм і комедій, задають неочікуваний настрій колоритні сцени; ляльки, створені майстринями мають свій характер. Кожен витвір, кожна оздоба несуть в собі часточку живої душі автора, тепло його серця, відлуння людської долі. Отож, поліфонія тем, краса і живодайність художніх перевтілень збагачує і робить неповторним цей виставковий вернісаж.

Виставка зацікавила й підкорила вже з перших хвилин. Цілі групи “паломників” — у неймовірному захопленні!

Експонуватиметься виставка протягом місяця. Ми гостинно запрошуємо до перегляду всіх, кому небайдуже життя театру, вишиванкові та декоративні творіння кіровоградських умільців.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Театральні відлуння у вишивках
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua