[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Запрошуємо на подорож до Піщанобрідського “Стоунхенджу”


Фон

Запрошуємо на подорож до Піщанобрідського “Стоунхенджу”

Зустрічі проекту „Колоритні мандрівки”, які проводяться щоп’ятниці у відділі мистецтв, пропонують унікальні, непересічні лекції-бесіди і користуються великою популярністю. Добрий друг відділу мистецтв, керівник кількох археологічних експедицій, кандидат історичних наук, археолог, краєзнавець, автор низки розвідок з проблем давньої історії центральної України Микола Тупчієнко запрошує на віртуальну подорож до Піщанобрідського “Стоунхенджу”.

У травні 2012 року Кіровоградська археологічна експедиція ІА НАНУ здійснила охоронні розкопки двох курганів доби бронзи — раннього залізного віку на території Піщанобрідської сільської ради Добровеличківського району. Під курганними насипами виявлені чотири святилища у вигляді кам`яних кіл, також 9 поховань. Спорудження одного зі святилищ, яке включало кам`яні стели вагою 1,2- 2,5 тонни, у часі співпало з виникненням відомої пам`ятки давнини — Стоунхенджу.

Про хід розкопок, а також про загадки, які виникли в процесі археологічних розкопок курганів і святилищ, Микола Тупчієнко розповість 15 червня о 17:00. Запрошуємо на „Колоритну мандрівку”.

Вхід – вільний.



Фон


Фон

[ HOME ]

„Життя прекрасна мить”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua