[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Зустріч з письменниками Антоном КУШНІРОМ та Валентином ТЕРЛЕЦЬКИМ


Фон

23 травня громадське об’єднання „Український клуб” та обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевского запрошують на зустріч з письменниками Антоном КУШНІРОМ та Валентином ТЕРЛЕЦЬКИМ

Зустріч розпочнеться о 16:00 в читальному залі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського, 3-й поверх (вул. В.Перспективна, 24).

Можлива тема обговорення «Мости свободи – шлях в Європу прокладуть українські письменники!». Письменники розкажуть про їхнє власне світосприйняття, почуття гідності і переконання, що повинні сприяти активізації громадської позиції суспільства.

Поїздка письменників відбувається відповідно до плану другого етапу спільного Проекту «Відкрита платформа для дебатів» Благодійного фонду "Фундація видавництва «Кальварія»" та ГО «Книжковий простір». Цей етап має назву «Література в українському контексті» і триває до кінця травня 2012 року. Проект, який ставить за мету пропагування та поширення європейської практики публічного спілкування та діалогу, підтримано Програмою з Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Вхід - вільний.

Довідка:

Антон КУШНІР народився в Києві у 1983 р. Навчався в Українському гуманітарному ліцеї Київського національного університету, згодом в Інституті журналістики Київського національного університету. В студентські роки був членом редколегії літературного альманаху «Святий Володимир», в якому мав перші літературні публікації. Займався літературною критикою, матеріали виходили друком у «Дзеркалі тижня» та «Молодій Україні». Один із критичних матеріалів був надрукований у зібранні творів Сергія Жадана "Капітал" (Харків: Фоліо, 2006). Очолював літературне угруповання «Шабаш». Працював кореспондентом, копірайтером, головним редактором. Веде блог «Транслітера», присвячений книжковій культурі та паралітературним явищам. Дипломант літературного конкурсу «Коронація слова 2011».

Валентин ТЕРЛЕЦЬКИЙ народився в Запоріжжі у 1975 р. Закінчив Запорізький державний університет, філологічний факультет. З 1997 року працює журналістом, є членом Спілки журналістів України. У 1992 році заснував рок-групу „Декаданс”. В групі Валентин співає, грає на кількох інструментах, є автором музики і текстів. Також він є автором 2-х книг віршів «Ключі від сутінок» (2003) і «Небесний оркестр» (2006). У 2003 році Терлецький був нагороджений «Золотим пером» від всеукраїнського конкурсу «Коронація слова», як літературний критик. Також вийшло 2 його книги прози: «Рок-н-рол, стакан, кохання» (роман-переможець конкурсу міського молодіжного роману «Графіті» видавництва «Фоліо» 2007), та «Хроніки міських божевільних» (роман-переможець міжнародного літературного конкурсу «Євроформат 2008», видавництво «Альтерпрес»). У 2009 р. Терлецький став лауреатом премії від журналу Національної Спілки письменників України «Березіль». У видавництві «Нора-Друк» готується до виходу роман «Хмарочос».



Фон


Фон

[ HOME ]

Зустріч з письменниками Антоном КУШНІРОМ та Валентином ТЕРЛЕЦЬКИМ
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua