[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 6 грудня запрошуємо на творчу зустріч з письменником Іваном Андрусяком


Фон

6 грудня запрошуємо на творчу зустріч з письменником Іваном Андрусяком


6 грудня обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського і громадське об’єднання „Український клуб” запрошують усіх бажаючих на творчу зустріч з письменником Іваном Андрусяком. Зустріч розпочнеться о 17:00 в читальному залі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського, 3-й поверх.

Довідка

Іван Андрусяк - літературний редактор видавництва "Грані-Т", письменник, поет, дитячий письменник, прозаїк, літературний критик, перекладач. Проза Івана Андрусяка характеризується як «густа» символічна метафорика з активним використанням діалектів. Тематично автор досліджує психологію людини в символічно-межових ситуаціях на матеріалі Гуцульщини 1940-50-х років. Із 2000 р. активно виступає як літературний критик (часописи «Книжник-review», «Книжковий огляд», «Кур'єр Кривбасу», «Кальміюс», «Березіль», «Сучасність» та ін.)

“Я колись написав у себе на сторінці у “Фейсбук”, що робитиму у випадку ухвалення закону про мови. Одним із пунктів там було, що не купуватиму українські товари, які мають російськомовні назви, або їх нав’язує мені російськомовна реклама. Моя думка з цього приводу досі не змінилася, ставлення до таких речей досить жорстке. Виконую те, що свого часу оприлюднив, – каже Іван Андрусяк Gazeta.ua. – Мене іноді провокують питаннями, що краще — хороший шоколад у російськомовній обгортці чи поганий в україномовній? Кажу, що найкращий — хороший в україномовній. Зауважте, у мене троє дітей. А діти — це постійно в домі шоколад. Тепер переходжу на “Житомирські ласощі”. “Конті” купувати не буду. Він не лише в російськомовній обгортці, а й просто гидкий. Для мене мова – це далеко не обгортка, а щось принципово інше, без чого жити неможливо. І підтримувати своїми чесно і тяжко заробленими грішми тих, хто її зневажає, я не буду”.

Вхід – вільний.


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

6 грудня запрошуємо на творчу зустріч з письменником Іваном Андрусяком
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua