[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Барвистий узвіз


Фон

Перелити душу — у творіння

Як і Правічний Бог, який оздоблює світлом усі свої творіння, так і талановиті майстрині творчого об'єднання “Єлисаветградський узвіз” переливають свою трепетну душу в неповторні й чарівні витвори.

Нині в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського експонується художня виставка “Барвистий узвіз”, урочисте відкриття якої відбудеться 25 листопада о 14-й годині у відділі читальних залів (3-й поверх).

На виставці представлені роботи майстрів І.І.Поляруш, Є.С.Вариводи, Н.В.Дефорж, В.І.Дробишевської, В.І.Залізняк, Р.І.Корсун, В.М.Луганщука, Т.М.Крицької, І.О.Кудревич, В.К.Орловської, С.Л.Пасашкової, Н.В.Завалій. Художники створюють красу своїми руками, незалежно від віку та основної професії, яка часто взагалі далека від мистецтва. Колишніх військових, учителів, робітників заводів, медиків об’єднав «Єлисаветградський узвіз».

Їх живописні полотна, вишиванки, ляльки-мотанки, акварелі, розписи, рушники, серветки, скатертини, панно, подушки, писанки, виготовлені з природного та штучного матеріалу.

Більшість із майстринь, вийшовши на пенсію, почали хто вишивати, хто творити картини зі звичайних мушель, а хто з клаптиків тканини - шедеври з бісеру, ниток, стрічок. Вперше про себе майстри декоративно-ужиткового мистецтва заявили широко та голосно на День міста у 1998 році, хоча до того були виставки, але саме з цієї дати та з легкої руки організатора Людмили Станкевич, на той час працівника Кіровоградського обласного будинку творчості та журналіста «Вечірньої газети» Світлани Орел почали називатись обласним громадським об’єднанням «Єлисаветградський узвіз». З 2005 року керівником цього творчого колективу стала Ірина Ігорівна Поляруш. Майстрині «Єлисаветградського узвозу» з задоволенням влаштовують виставки, зустрічі, проводять майстер-класи в межах Кіровограда та України.

Чекаємо всіх кіровоградців на цю ексклюзивну виставку. Адже тільки на ній ви доторкнетесь серцем до казкових оберегів, нап'єтесь чарівних рос ніжних вишиванок, зможете побачити талановиті живописні полотна, золотом оздоблену соломку; відчути колоритність батику; ваші очі полонить квітковий калейдоскоп стрічкового дизайну; тут вас зустрінуть харизматичні ляльки-мотанки; ви поринете у світ ніжного-трепетного бісероплетіння, неповторного розпису посуду.

Тож усе, що створено руками майстрів, промовляє до нас магічною силою золотих таємниць, красою й теплом жіночої лагідності, п'янкими звуками внутрішньої музики, а в цих життєдайних джерелах – душа народу.

Виставка працюватиме до нового року. Запрошуємо до перегляду.



Фон


Фон

[ HOME ]

Барвистий узвіз
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua