[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Ведмідь. Забута традиція»


Фон

Підведення підсумків проекту
«Ведмідь. Забута традиція»

 


Нагадуємо, що з 17 червня по 1 липня 2013 року у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського тривав унікальний проект Грети Агафонцевої «Ведмідь. Забута традиція» – виготовлення ведмедика у техніці «Тедді».Грета Агафонцева – відомий дизайнер колекційних ляльок та іграшок.

Серед учасниць заходу були учениці як кіровоградських шкіл, так і гості нашого міста, що приїхали на літній відпочинок до своїх рідних. На початку проекту охочих зробити іграшку власними руками було чимало, так і на перше заняття завітали десять дівчаток, та пройшовши перевірку на працьовитість і витривалість, до фіналу дійшли всього п'ять учасниць. Під час майстер-класів дівчата дізналися історію появи іграшки, найбільших її виробників, а також таємниці крою, шиття та зберігання готового виробу. На завершення проекту всі вони стали дружною командою, об’єднаною однією метою, стали більш відкритими і з легкістю почали спілкуватися з новими людьми, навіть дали своє перше інтерв'ю. Всі заняття проходили у спокійній затишній доброзичливій атмосфері.

2 липня у відділі мистецтв відбулося підведення підсумків проекту.

П'ять фіналісток, які дійшли до завершення – Петрова Анастасія (ЗОШ №6), Проценко Анна (ЗОШ №4, м. Київ), Федорова Яна (ЗОШ №34), Литвиненко Катерина (ЗОШ №22) та Чорна Поліна (ЗОШ №32) — презентували свої ведмедики «Тедді» та ділилися враженнями про проведений разом час. Незважаючи на те, що учасниці використовували один крій, однакові матеріали та шили під керівництвом однієї майстрині — в результаті всі ведмедики вийшли зовсім різні. Адже кожна дівчинка вкладала в свій витвір душу, смак і художнє чуття, тому кожна іграшка індивідуальна, харизматична і чимось навіть схожа на свою власницю.

Підсумком проекту стала виставка ведмедиків та довгоочікуване нагородження переможця, адже найкраща «теддістка» мала отримати приз — матеріал на виготовлення наступної іграшки. Але всі ведмедики були настільки милі, чарівні та досконалі, що керівник проекту Грета Агафонцева не змогла виділити кращого «Тедді», тому вирішила обрати переможця шляхом лотереї. Приз отримала найменша учасниця проекту — Чорна Поліна.

Тож ми вітаємо всіх дівчаток, яким вдалося завершити почату справу та виготовити свою першу іграшку. Бажаємо їм не зупинятися на досягнутому, не втрачати цікавість до цієї не простої справи та розвивати отримані на проекті знання та навички.

А всім, хто бажає долучитися до наступних майстер-класів, що проходять у відділі мистецтв, пропонуємо слідкувати за анонсами на сайті бібліотеки.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«Ведмідь. Забута традиція»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua