[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Бібліотека Великих Письменників: від початку до сучасності»


Фон

«Бібліотека Великих Письменників: від початку до сучасності»

 

З 26 квітня у відділі рідкісних та цінних видань ОУНБ ім. Д.І.Чижевського діє книжкова виставка «Бібліотека Великих Письменників: від початку до сучасності».

Легендарна серія «Бібліотека Великих Письменників» видавалась акціонерним товариством Ф.А. Брокгауз - И.А. Ефрон на початку XX століття. Книги підготовлені до друку відомими літературознавцями та художниками. Це гарно ілюстровані зібрання творів 5 великих письменників зі вступними статтями та примітками. До серії увійшли зібрання творів Ф. Шіллера, В.Шекспіра, Дж. Байрона, О.Пушкіна, Ж.-Б. Мольєра. Особливо рідкісними є шостий том творів Пушкіна і другий том Мольєра, тому що вони виходили меншим тиражем і трохи пізніше, ніж інші томи цих двох зібрань творів.

Також на виставці представлені книги з інших серійних видань акціонерного видавничого товариства «Брокгауз - Ефрон». Це видання із серій «Дешевая библиотека самообразования», «Библиотека естествознания» та ін., а також відомі енциклопедичні видання: «Энциклопедия практической медицины», «Большой энциклопедический словарь», «Еврейская энциклопедия».

Сучасна серія «Бібліотека Великих Письменників. Брокгауз - Ефрон» - це відродження кращих традицій вітчизняного книгодрукування, гідне продовження «Бібліотеки Великих Письменників». У сучасних виданнях повністю відтворено формат легендарної серії. Особливістю всіх томів, виданих у «Бібліотеці Великих Письменників», є наявність маловідомих біографічних відомостей про письменників, докладні і грунтовні історико-літературні коментарі. З сучасних видань цієї серії на виставці представлені зібрання творів В. Шекспіра, Г. Гете, О. Хайяма, І. Ільфа і Є. Петрова та Гі де Мопассана.

Виставка працює протягом місяця, щодня з 10.00 до 18.00, крім суботи і неділі. Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«Бібліотека Великих Письменників: від початку до сучасності»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua