[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Віртуальна подорож некнижковими виставками


Фон

ВІРТУАЛЬНА ПОДОРОЖ НЕКНИЖКОВИМИ ВИСТАВКАМИ

Золотиста осінь розфарбувала парки, гаї. Але незмінний супутник цієї пори роки – осінній дощ – зробив усе враз сірим і невиразним, стерши м’яку яскравість і теплу позолоту. Проте як добре, що швидкоплинні хвилини живої краси залишились на фотографіях, малюнках, картинах, вишиванках…

Отже, запрошуємо до невеличкої подорожі залами обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. І. Чижевського, аби віртуально доторкнутися до дивовижних витворів мистецтва.

Якщо ви думаєте, що літо минуло і вже так далеко його сонячні бризки – то ви помиляєтеся. Літо поселилось у нашій бібліотеці. На першому поверсі вас порадує своїм творчим колоритом фотовиставка „З книгою влітку”. Чудові фотографії, представлені на ній, свідчать, що їх авторам властиві не лише майстерність, а й неабияка фантазія! Поряд - маленька фотовиставка „В об’єктиві – бібліотекар”. Ви зустрічаєтеся з цими людьми щоразу, прийшовши до бібліотеки. Це вони допомагають вам знайти потрібну книжку, відшукати необхідну інформацію у каталогах чи картотеках, але на цих фото ви побачите нас, бібліотекарів, трішки іншими…

  

  

Літнім настроєм – тепла, сонця і щедрої повноти фарб – дихають роботи учнів художньої школи ім. О. Осмьоркіна. Виставка працює в холі І поверху бібліотеки.

  

При відділі міського абонемента, який ми називаємо відділом сімейного читання – вже багато років працює дитяча секція. Сьогодні в ній представлені роботи вихованців громадської організації інституту соціальної адаптації Монтессорі-центру „Майбутнє” . Роботи маленькі учасники виставки створювали разом з батьками – адже дітлахи ще зовсім маленькі, проте їхня творчість свідчить про те, що на багатьох з них чекає талановите майбутнє.

Роботи талановитих дітей, не тільки учнів художніх шкіл чи спеціалізованих творчих гуртків, а й школярів, які навчаються у звичайних загальноосвітніх школах, представлені у відділі читальних залів. Та об’єднує їх спільна тема: „Моє європейське майбутнє” – мрії дітей про країну, в якій вони житимуть у зовсім недалекому майбутньому.

    

В бібліотеці представлені роботи людей різного віку і уподобань. Наприклад, у відділі міського абонемента працює виставка літнього подружжя Ганоцьких. Вишиванки-картини Наталі Кузьмівни і вірші Віктора Федоровича дивовижно доповнюють один одного і створюють цілісну картину гармонії і любові до природи, людей і всього сущого.

  

  

У відділі мистецтв нещодавно відкрилася виставка дипломних робіт випускників мистецького факультету КДПУ ім. В. Винниченка „Мистецька парость-2009”. Вражає розмаїття технік, в яких працюють молоді таланти. Це кераміка В. Гребенюк і І. Дудник, малюнок на склі Кубишкіної В., аплікативна витинанка Кондратенко М., хордова вишивка Додатко Г, а ще багато – понад 30 робіт – з інших технік: туш, перо, вишивка, батик, аплікація тощо…

  

  

  

Роботи талановитої молоді – студентів факультету дизайну КІРУЕ можна подивитися у відділі документів з питань економіки, виробництва і природничих наук. Мине зовсім небагато часу і сьогоднішні студенти стануть креативними практиками, які внесуть розмаїття у наше життя, зроблять оточуюче середовище більш комфортним і кращим.

  

  

Також у відділах працюють фотовиставка „Провісники незалежності” (до 20-річчя утворення РУХУ, відділ краєзнавства), виставка робіт Євгена Василевського з металу „Металеві метаморфози-2” (відділ документів іноземними мовами), виставка напівдорогоцінних каменів Юрія Лук’янченка „Самоцвіти Криворіжжя”…

Запрошуємо до перегляду виставок у кожному відділі обслуговування (всі їх можна переглянути безкоштовно!). А якщо ви станете користувачем нашої бібліотеки, то можемо гарантовано обіцяти, що, одночасно, такої кількості виставок творчих робіт в одному закладі – ви не побачите в місті ніде!

Кого ж цікавлять книжкові, виставки інших документів – то це неодмінна складова нашої роботи. І в тому, що кожен з вас, хто завітає до бібліотеки, знайде тут для себе необхідне і до смаку – переконаєтесь самі!

Якщо ж ви любите і вмієте творите прекрасне – ласкаво просимо, ми розмістимо ваші роботи на розгляд відвідувачів бібліотеки!

Тож до зустрічей в гостинних залах обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. І. Чижевського.



Фон


Фон

[ HOME ]

Віртуальна подорож некнижковими виставками
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2009 Webmaster: webmaster@library.kr.ua