[HOME]
Поточні новини  
DC.Metadata
Повернутися
[ HOME ]
Що таке Wi-Fi


wifi

Wi-Fi (Wireless Fidelity) - це сучасна технологія бездротового доступу в інтернет, що найбільше динамічно розвивається. Доступ в інтернет за технологією Wi-Fi здійснюється за допомогою спеціальних радіо-точок доступу.

Підключитися до мережі Wi-Fi можна за допомогою ноутбуків і кишенькових комп'ютерів, оснащених спеціальним устаткуванням. На сьогоднішній день практично всі сучасні портативні та кишенькові комп'ютери є Wi-Fi-сумісними. Однак і власники не нових мобільних ПК також можуть легко використати цю зручну технологію, установивши в PCMCIA-слоти своїх комп'ютерів спеціальні Wi-Fi-картки, або підключивши зовнішній Wi-Fi-пристрій через USB-порт.

wifi

В зоні дії бездротової мережі нашої бібліотеки можна, просто відкривши ноутбук або кишеньковий комп'ютер, вийти в Інтернет, і для цього не буде потрібно дроти для підключення до мережі. Для роботи в мережі в портативний комп'ютер має бути вставлена або вже інтегрована спеціальна мережева карта (802.11), яка дає можливість користувачеві підключитися до «точки доступу» (мережі публічного доступу). Ця технологія завоювала широку популярність у студентів і ділових людей в усьому світі.

Стійкий сигнал можна отримати на першому, другому та третьому поверхах будівлі нашої бібліотеки в усіх читальних залах, залі каталогів та відділах обслуговування і в холі бібліотеки. В тестовому режимі доступ надається для всіх користувачів бібліотеки абсолютно безкоштовно.

Керівництво ОУНБ ім.Д.І.Чижеського визнає важливість впровадження передових технологій і активно задіює сучасні ІТ-ресурси і системи комунікацій. На протязі останніх 10-ти років в бібліотеці були створені веб-вузол та потужний інтернет-центр для відвідувачів бібліотеки.



[ HOME ]
Що таке Wi-Fi
© ОУНБ Кропивницький 1999-2008     Webmaster: webmaster@library.kr.ua