[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Зустріч зі Станіславом Янчуковим


Фон

Зустріч зі Станіславом Янчуковим


9 листопада у відділі мистецтв Кіровоградської універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського у рамках проекту “Читач, книголюб, бібліофіл” відбулася зустріч з краєзнавцем, головним редактором Центрально-Українського видавництва — Станіславом Янчуковим.

Станіслав Миколайович — лауреат премії Володимира Ястребова, автор книжок “З іменем Володимира Ястребова”, “На чолі обласного самоврядування”. В ході зустрічі пан Станіслав розповів про значення та роль Книги в своєму житті, про власний читацький досвід. Все життя любив, читав і збирав книги. Навіть на зустріч завітав з книгами домашньої бібліотеки: тут і мініатюрні книжки-пісенники, і унікальні українські екслібриси, і “Кобзар” Т. Шевченка п'ятьма мовами.

Гості заходу мали змогу активно поспілкуватися з відомим краєзнавцем, дізнатися про його захоплення та читацькі вподобання. Книга для Станіслава Миколайовича не якась річ, а явище, вічність; це джерело не тільки знань, ерудиції, джерело почуттів, інформації, формування світогляду, а й духовності нації; це цілий світ. Як говорить пан Станіслав: “Книга є будителем, духу, думки, світогляду, спонукає до дії. Вона відкриває нам світ, допомагає осмислити минуле та заглянути в майбутнє. Це пам'ять наших предків. Книга пробуде вічно”.

Спілкування з книгою допомагає людині розвиватися та вдосконалюватися. Адже для того, щоб зрозуміти зміст, який автор прагне донести до читача, треба читати вдумливо, уважно, підключати свій власний досвід, вміти аналізувати інформацію. І якщо читачеві це вдається, то перед ним розкривається цілий світ цікавих подій, глибоких душевних переживань, інтелектуальних відкриттів. Як влучно пише І. Франко:

Книги — морська глибина,
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить,
Дивнії перли виносить.

Дякуємо за спілкування та запрошуємо до нових зустрічей!



₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Зустріч зі Станіславом Янчуковим
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua