[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Нагороди


Фон


21 травня директор ОУНБ ім. Д. Чижевського Олена Гаращенко, заступник директора Оксана Ткаченко, головний інженер Олег Волохін взяли участь у Всеукраїнському ярмарку бібліотечних інновацій „Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади” і повернулися з нагородою - Почесною грамотою Міністерства культури України.

    

21 травня 2012 року в Києві проходив Ярмарок бібліотечних інновацій „Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади”. Захід урочисто відкрив Директор програми „Бібліоміст” в Україні, директор IREX в Україні Матей Новак, який привітав усіх присутніх бібліотекарів і представників громадських організацій з усієї України, а також гостей з Польщі, Німеччини, Румунії, Болгарії. З вітальним словом до присутніх звернувся Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт, Генеральний директор компанії „Майкрософт" в Україні Дмитро Шимків. Зі Всеукраїнським святом працівників культури і майстрів народного мистецтв учасників почесного зібрання привітав заступник Міністра культури України Тимофій Кохан. Також учасників Ярмарку вітав лідер партії «УДАР», співзасновник Фонду братів Кличків, багатократний чемпіон світу з боксу Віталій Кличко.

  

Експозиція, яка складалася з 45 виставкових стендів бібліотек та громадських організацій-партнерів, розмістилася на третьому поверсі Українського Дому. ОУНБ ім. Д.Чижевського представила три проекти, які були інноваційними протягом останнього року, це:

  • „Читаємо в новому форматі: відкриття електронного читального залу”;
  • Фотопроект „Моя квітуча Україна”;
  • „KINECT у бібліотеці”

  

З презентаціями новітніх бібліотечних послуг на тематичних секціях виступили директор бібліотеки Олена Гаращенко - доповідь „Читай! Формат не має значення” (у рамках презентації «Будуємо демократію читачів: бібліотеки популяризують в громадах читання»), та заступник директора ОУНБ Оксана Ткаченко, яка представила одразу два проекти – „Читаємо у новому форматі” та „Доторкнись до світу в бібліотеці”. Виступи були схвально сприйняті.

  

Під час відвідання експозицій бібліотечних проектів у присутніх відвідувачів Ярмарку виникало безліч запитань щодо використання е-рідерів, їхніх моделей, технічних параметрів, форматів використання, популяризації та контексту поповнення. Цікавилися бібліотечні фахівці також і питаннями звітності й обліку, які ще не є відпрацьованими з боку бібліотечної нормативно-правової бази. Багато представників засобів масової інформації брали інтерв’ю у головного інженера з автоматизації бібліотечних процесів Кіровоградської ОУНБ ім. Д. Чижевського Олега Волохіна. Він детально розповідав про концепцію використання новітніх пристроїв у бібліотеці та їхнього призначення.

  

Великий ажіотаж та зацікавлення у всіх учасників Ярмарку та членів журі викликав KINECT – ігрова 3D-приставка, як нова послуга бібліотеки. Всі бажаючі змогли у грі продемонструвати свої спортивні і рухові здібності, а допомагали їм у цьому волонтери-підлітки, які приїхали з Кіровограда.

Великий резонанс у відвідувачів викликав фотопроект „Моя квітуча Україна”, який представляли автор і меценат Сергій Зайцев і відповідальний секретар Кіровоградської обласної організації НСФХУ Сергій Гусарченко. Фотопроект підготували на Ярмарок наші партнери – фотомитці з Кіровоградської обласної організації НСФХУ. Великим попитом серед присутніх користувалася чудова рекламна продукція фотопроекту - постери, флаєри, візитівки, а також каталоги останніх виставок „Харків у перспективі часу” і „Сумський калейдоскоп”. Фотомайстри мали змогу розповісти про концепцію проекту в співпраці з бібліотекою, обмінятися контактними даними з колегами та представниками інших громадських організацій, а також отримали пропозиції від регіональних відділень НСФХУ щодо подальших проектів – експозицій в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського.

  

Інноваційна діяльність колективу Кіровоградської ОУНБ ім. Д. Чижевського була високо відзначена Почесною грамотою Міністерства культури України за вагомий особистий внесок у створенні духовних цінностей та високу професійну майстерність.

Бібліотечний колектив щиро вдячний за високу та почесну оцінку його праці. Це зобов’язує нас ще більш активно своєю творчою діяльністю утверджувати позитивний авторитет бібліотеки на теренах області, держави та всього світу!

На Ярмарку наші колеги мали змогу відвідати презентації проектів найактивніших бібліотек України та зарубіжних бібліотек, які наочно продемонстрували сучасні послуги; взяти участь у різноманітних творчих майстернях, міні – тренінгах, дискусіях, а також налагодити нові шляхи співпраці.

У Ярмарку взяли участь понад тисячу учасників і захід продемонстрував широкій громадськості як сучасні бібліотеки, надаючи нові послуги з використанням Інтернету та інформаційних технологій, у співпраці з партнерами розвивають свої громади.




Фон


Фон

[ HOME ]

Нагороди
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua