[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Премія імені Володимира Ястребова


Фон

 

Відбудеться засідання Круглого столу, присвячене 20-річчю заснування обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова

17 грудня о 15.00 у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д.І. Чижевського в рамках краєзнавчих студій відбудеться засідання Круглого столу, присвячене 20-річчю заснування обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова.

В.М.Ястребов (1855-1898) – видатний археолог, етнограф, засновник музейної справи у краї. З 1876 року працював викладачем земської реальної школи і жіночої гімназії у м.Єлисаветграді, був членом-кореспондентом Московського археологічного товариства, Одеського товариства старожитностей, інших історичних товариств, нагороджений Орденом Станіслава ІІІ ступеню.

Обласна краєзнавча премія імені Володимира Ястребова заснована рішенням Кіровоградської обласної ради від 17 грудня 1993 року. Премія присуджується щороку на конкурсній основі за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Кіровоградщини, а також музейним установам, працівникам музейних установ за особистий внесок у розвиток музейної справи. Премія і почесна відзнака – «Степовий орел» вручається щорічно 18 травня, у Міжнародний день музеїв.

За 20 років існування премії почесні відзнаки лауреата премії ім. В.Ястребова отримали майже сто краєзнавців. Серед лауреатів премії – і авторська колектив ОУНБ ім. Д.І.Чижевського, який у 2010 році отримав I премію за колективну монографію “Бібліотека – свідок і творець історії краю”.

На зустріч запрошені члени жюрі комісії з присудження премії, краєзнавці, співробітники архіву, музеїв.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Премія імені Володимира Ястребова
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua