[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Моя квітуча Україна. VI поект Запоріжжя»


Фон

Запорізька обласна організація НСФХУ


Запорізька обласна організація національної Спілки фотохудожників України (ЗООНСФХУ) створена в 1991 р. на базі Запорізької міської фотоклубу, який існує з 1963 року. Організація об'єднала понад 250 фотолюбителів м. Запоріжжя та Запорізької області.

Запорізький фотоклуб був одним з кращих в СРСР і в Україні, за визнанням журналу «Советское фото». Світова преса 60-70-х років писала, що фотографія в СРСР процвітає в Прибалтиці, Москві, Ленінграді та Запоріжжі.

У Запоріжжі проводилися персональні виставки найбільших майстрів фотографії світового рівня.

Запорізькі фотомайстри активно брали і беруть участь у всесоюзних, всеукраїнських та міжнародних фотовиставках, завойовуючи нагороди найвищого рівня.

Такі імена як Роман Баран, Олег Бурбовський, Олег Красовський, Володимир Філонов, В'ячеслав Тарасенко, Євген Компанійченко, Віктор Кадурін, Сергій Шведенко, Інна Федотова, Олександр Ларкін, Сергій Лавров, Борис Дворний, Михайло Бондар принесли славу клубу і ЗООНСФХУ в Україні. За минулі роки автори внесли в скарбничку клубу та Спілки сотні медалей, дипломів та призів Гран-прі.

Необхідно відзначити, що школа запорізької фотографії живе і бурхливо розвивається. Радує прихід у колектив нових авторів таких як Сергій Завгородній, Володимир Мальцев, Тетяна Люта, Артем Носенко, Марина Ганчева і багатьох інших.

Сьогодні в ЗООНСФХУ 48 фотохудожників і понад 80 членів фотоклубу, 6 членів FIAP, заслужений працівник культури України, лауреати всеукраїнських премій.



Фон


Фон

[ HOME ]

«Моя квітуча Україна. VI поект Запоріжжя»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua