[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Палітра творчої душі


Фон


«Палітра творчої душі»


26 червня 2013 року о 15.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація виставки художниці Наталії Завалій.

Наталія Завалій народилася в м. Кіровограді, з відзнакою закінчила художню школу, а згодом - Кіровоградський педагогічний університет за фахом викладач образотворчого мистецтва. З 1993 року працює у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї.

В роки навчання та на початку своєї творчої діяльності Наталія Завалій виконувала роботи аквареллю, олівцем, гуашшю (панно на стінах великих приміщень).

У 2004 році в місті відбулося три персональні виставки творів художниці (в обласному краєзнавчому музеї та обласній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського). Окремі її роботи були представлені на виставках "Поляки на Кіровоградщині", яка проводилася в рамках днів Нижньої Сілезії у Кіровоградській області та з нагоди Року Польщі в Україні, на виставці "Кіровоград у фарбах", присвяченій 250-й річниці заснування міста Єлисаветграда (Кіровоград), що експонувалися у Кіровоградському обласному художньому музеї.

Навесні 2005 року Наталія брала участь у виставках, що відкривалися у філії Міжнародного університету розвитку людини "Україна" в місті Кіровограді. Влітку художниця стала учасником І Всеукраїнської виставки "Український сувенір - 2005" в Києві (Палац мистецтв "Український дім") та виставки "Шедеври України - 2005" (Національний комплекс "Експоцентр України").

Роботи Наталії Завалій неодноразово експонувалися на різноманітних виставках в Києві, Черкасах, Кіровограді та визнані не лише українськими шанувальниками, їх можна сьогодні побачити і в особистих колекціях у Данії, Італії, Німеччині.

Основна тематика робіт досить оригінальна: це храми та будівлі, що були в нашому місті (або перебудовані), в обрамленні квітів, занесених до Червоної книги, що поволі зникають з території нашого рідного краю. Все, що милує око своєю красою, неповторністю форм, кольору, гармонією відчуттів, об'єднане філософською ідеєю: ніщо не вічне у цьому світі, але продовжити життя прекрасному людям під силу.

На виставці “Палітра творчої душі” представлені роботи, виконані в різних техніках: живопис на склі, батик, ляльки-мотанки, декупаж.

В роботах Наталії, починаючи з дитячих малюнків, юнацьких конкурсних робіт до творів зрілої художниці відчувається тонкий ліризм, м'яка задушевність, філософсько-ностальгічне сприйняття світу, ажурність відчуттів та гармонія неповторності.

Торкніться цього дива, як роси на дорогоцінному камені, і наповніть свою душу дивовижною енергетикою художниці.

Запрошуємо на відкриття всіх бажаючих. Виставка працює до кінця липня.

Вхід – вільний.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Палітра творчої душі
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua