[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Історія України як об’єднуючий чинник


Фон

Історія України як об’єднуючий чинник


12 червня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася зустріч народного депутата України, радника Президента України Володимира Зубанова з працівниками обласних бібліотек. Гостя представила директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Валентина Животовська. Метою зустрічі стала популяризація загального патріотичного проекту, який покликаний об’єднати українців всіх регіонів в єдину, міцну державу. А в основу цього об’єднуючого чинника була покладена історія українського народу.

Засновники проекту «Україна. Історія великого народу»: Анатолій Толстоухов – Інститут стратегічної політики України, Володимир Зубанов – Благодійний фонд «Схід-Захід разом».

Праця «Україна. Історія великого народу» потребувала участі багатьох науковців, аби вони змогли популяризували вивчення історії нашої держави. Вся зібрана інформація була систематизована та втілена в серії книг, що відображають різні аспекти розвитку українського народу та держави. Звісно цю місію – нести інформацію до народу покликані і бібліотеки, тому гість подарував декілька примірників для фонду найбільшої книгозбірні області. Користувачам будуть цікаві:

  • Антологія, присвячена Українському Поетичному Світу, його найяскравішим представникам, у 2 томах «Україна: поезія тисячоліть».

    • Том. 1. Роксоланія: вигнання з раю.

    • Том. 2. Вітчизни дим: повернення до себе.

  • Комплект книг «Україна-Європа: з давніх часів по 2010 рік» 5 томів у суперобкладинці.

  • Комплект книг «Україна і світ».

    • Том 1. Стародавні цивілізації.

    • Том 2. Класична давнина. 500 років до н.е. – початок нашої ери.

    • Том 3. Класична давнина. До великого переселення народів.

    • Том 4. Від великого переселення народів до раннього середньовіччя.

    • Том 5. Славетні міста. Ч.1. Том 6. Славетні міста. Ч.2.

Але книжковий напрям – лише частка задуму, автори проекту впевнені, що для візуального та образного сприйняття інформації має бути мистецька складова. Тому заплановано створити серію картин, театральних постановок та кінофільмів, які наочно продемонструють етапи формування української державності.

Відчувалося, що Володимир Зубанов переймається цим питанням не тільки у робочому порядку, а що ця тема займає значну частину його життя, адже історія українського народу яскрава, колоритна та захоплююча.

Працівники обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського уже створили і продовжують створювати чимало історико-краєзнавчих проектів, зокрема одним з найяскравіших є електронна база даних „Видатні особистості Кіровоградщини”, розпочата торік і представлена у всесвітній мережі Інтернет http://wiki.library.kr.ua - резюмувала заступник директора Оксана Ткаченко. Тож дійсно багато українських постатей викликають загальне захоплення та надихають творити краще майбутнє, а історія України здатна і сьогодні об’єднувати людей для звершення великих справ.



₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Історія України як об’єднуючий чинник
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua