[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Події


Фон

17.02.2010, 24.02.2010 Black History Month в Кіровограді


Дві лютневі зустрічі відеклубу були присвячені місчнику афро-американської історії і культури та перегляду фільмів цієї тематики.

Перша зустріч була присвячена пергляду та обговоренню драми Стівена Спілберга „Амістад”/”Amistad” за романом Уільяма Оуенса „Черний бунт“. Книга і фільм засновані на реальних подіях 1839 рока, коли раби Сьєрра-Леоне, яких перевозили іспанським кораблем „La Amistad“ піднімають бунт і намагаються повернутися в свою країну. Спілбергу вдалося так подати цю історію, що неможливо було не відчувати себе на мсці головних героїв фільму.

А наступного разу, Алія, яка веде цей клуб, запропонувала для перегляду і обговорення військову драму Роберта Марковиця „Пілоти з Таскиги”/”The Tuskegee Airmen”. Ця історія також заснована на реальних фактах, яскраво показала нам Сполучені Штати під час другої світової війни, підготовку молодих пілотів афро-американців на базі ВПС. Їх гаряче бажання літати, внести свій внесок в велику перемогу перебороло расові упередження того часу.

Обидва заходи допомогли краще пізнати історію афро-американців та расових протиріч в Сполучених Штатах Америки, відчути складнощі, які відбуваються з цього приводу в сучасному американському суспільстві.

А допомогали нам зрозуміти наші американські партнери, волонтери Корпусу Миру Алія Вейлі, Алекс і Ричард Колінзи.



[ HOME ]
Фон Події
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2009   Webmaster: webmaster@library.kr.ua