[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Події


Фон

... я все це бачив, чув, знав...

„Наукова фантастика завжди була і є казкою, яка навчає моралі.”


23 серпня 2010 року розмовний клуб англійської мови запросив до розмови всіх шанувальників творчості Рея Бредбері для своєрідного вшанування 90-ї річниці від дня народження класика американської літератури та знайомства з його творчістю.

Рей Дуглас Бредбері — один із найвідоміших американських письменників, автор близько 800 літературних творів практично всіх відомих жанрів: оповідань, романів, віршів, есе, п'єс для театру і радіо, кіно й телесценаріїв, лібрето опер і мюзиклів. У його творчості органічно поєднуються фантастика й реалізм, казка та реальний факт, ностальгія за минулими літами й допитливий погляд у майбутнє, — і це надає кожному творові письменника своєрідного, неповторного звучання. І, напевно, недарма критики і на батьківщині Бредбері, й поза нею з рідкісною одностайністю вважають його унікальним явищем в американській літературі.

Свого часу, майбтній класик американської літератури систематично відвідував бібліотеку, де жадібно всмоктував знання і став, в такий спосіб, енциклопедично освіченою людиною - сам письменник напівжартома називає себе «бібліотечним випускником».

Письменника глибоко тривожить машинізація і породжене нею надзвичайне поширення бездуховності в сучасному суспільстві, проте він сповнений віри в силу людського розуму, в силу любові й добра в людині. «Я передаю людям свою любов до життя,— сказав Бредбері в одному з недавніх інтерв'ю. — Я навчаю їх бути свідомими — ось що означає любов. Починаєш з малого, а збуджуєш у людях дуже високі почуття».

Взагалі фантастика Рея Бредбері в усьому є інтелектуальною, іноді навіть здається розпланованою. Це твори високоосвіченої людини, яка цікавиться, буквально, усім.

Всі разом ми намагалися відтворити інтелектуальний дух творів Бредбері, читаючи англійською мовою уривки з його творів. Це дуже захоплююча і відповідальна справа. Але з гордістю можу сказати, що нам це вдалося! Принаймні на думку наших американських друзів, волонтерів Корпусу Миру США, які також приєдналися до нас.

Можна хіба що додати, що зараз Бредбері живе в Лос-Анджелесі, і в свої 90 років плідно працює та продовжує дивувати читаючий світ правдивістю і талантом…

Талант Рея Бредбері незвичайний і багатогранний. В кожному з його героїв він сам - вже немолода людина з душею дитини.

А осягнути і зрозуміти світ Рея Бредбері нам, як завжди, допомагав його палкий шанувальник наш друг і помічник Грег Пол.

До уваги користувачів, які не змогли приєднатися до нашого засідання пропонуємо перечитати, а можливо і вперше відкрити для себе Бередбері та більше дізнатися про його життя та творчий шлях звернувшись до книжкової виставки „... я все це бачив, чув, знав...”, яка експонується в ІРЦ „Вікно в Америку” відділу документів іноземними мовами.



[ HOME ]
Фон Події
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2009   Webmaster: webmaster@library.kr.ua